VIDEO. Aproape 200 de percheziții în VÂLCEA și alte județe. Prejudiciu de 6,5 milioane de dolari

197 de percheziții au loc în această dimineață în Vâlcea, București, dar și în județele Argeş, Brăila, Braşov, Buzău, Constanţa, Dâmboviţa, Gorj, Ialomiţa, Ilfov, Maramureş, Teleorman, Arad, Dolj, Mehedinţi, Neamţ, Prahova, Olt şi Giurgiu. Vizate sunt 103 persoane care ar fi comis infracțiunile de spălare de bani și evaziune fiscală. Descinderile au loc atât la persoanele suspecte, cât și la sediul unor societăți comerciale.

Dosarul este instrumentat de Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Giurgiu, anchetatorii având indicii că suspecții ar fi înregistrat în evidenţa contabilă achiziţii şi servicii nereale, constând în cumpărarea de legume, fructe, utilaje industriale, ambalaje şi prestări de servicii privind organizarea unor spectacole, precum şi repararea unor spaţii aparţinând unor instituţii de interes public.

„Din investigaţii a rezultat că, în perioada 2012-2014, mai multe societăţi comerciale ar fi înregistrat în evidenţa contabilă cheltuieli nereale, utilizând facturi fictive de la două societăţi comerciale cu comportament de tip „fantomă”, cu sediul pe raza judeţului Giurgiu, constând în achiziţionarea de mărfuri şi servicii care, în realitate, nu au fost realizate de firmele din Giurgiu” – informează IPJ Giurgiu.

Conform polițiștilor, investigațiile de până acum au scos în evidență că bugetul statului a fost prejudiciat cu suma de 6,5 milioane de dolari americani. O parte din acești bani nu au rămas în țară, fiind vorba de suma de 4,5 milioane de dolari care ar fi fost transferaţi din conturile bancare aparţinând a două societăţi din Giurgiu, către firme din China, fără a avea ca temei operaţiuni economice.

Se pare că două firme din judeţul Giurgiu, SC Davis Complet Construct şi SC Center Prod Metal SRL, emiteau facturi, prin intermediari, catre aproximativ 150 de alte societăţi comerciale. Aceste facturi reprezentau diverse livrări de mărfuri şi bunuri (legume, fructe, utilaje industriale) şi prestari de servicii în domeniile: organizării de spectacole, construcţii, achiziţii de vinuri italiene. Toate activităţile erau nereale.

sursa video: adevarul.ro

loading...

You May Also Like