UPDATE – S-a detonat ,,bomba ecologică” din Râmnicu Vâlcea. Incendiu la staţia de sortare a SC Urban

UPDATE: Incendiul anunțat noaptea trecută la stația de sortare a firmei Urban a fost lichidat abia în această dimineață de vineri, 30 noiembrie 2018, în jurul orei 06.48. Conform ISU Vâlcea, până la stingerea flăcărilor, au ars aproximativ 1000 mc. deșeuri (mase plastice și hârtie), depozitate în aer liber în vederea reciclări. Cauza probabilă, stabilită de pompieri în urma cercetărilor preliminare, este autoaprinderea.

Incendiu de proporţii în Râmnicu Vâlcea, la fostul sediu al Comat, din sudul municipiului (zona Stolniceni) unde SC Urban SA deţine o staţie de sortare a deşeurilor. Conform unor date preliminare obţinute de la ISU Vâlcea, este vorba de o grămadă imensă, de circa doi metri înălţime şi o suprafaţă de aproximativ 4000 de metri pătraţi.

În repetate rânduri Prefectura şi Garda de Mediu au făcut controale în curtea respectivei staţii de sortare, dând amenzi mari firmei Urban care a depozitat acolo gunoi. Pentru că nu au autorizaţie decât pentru staţie de sortare, munţii de gunoaie din curtea fostului Comat sunt depozitaţi ilegal, societatea făcându-se vinovată de crearea unei adevărate bombe ecologice. Pompierii militari au anunţat că s-a intervenit cu două autospeciale de stingere.

Vom reveni!

Foto: arhivă

loading...

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like