30 noiembrie 2016

AVERTIZARE METEO: Ninsori abundente şi viscol în judeţul Vâlcea

 

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis miercuri, 30 noiembrie 2016, două avertizări de Cod Galben de ninsori şi viscol. Printre judeţele avertizate se află şi Vâlcea, iar dacă în prima avertizare este vizat doar nordul judeţului, în cea de-a doua se extinde pe toată Vâlcea. Intervalul primei atenţionări este 01 decembrie, ora 17.00 – 02 decembrie, ora 08.00, iar meteorologii spun că în această perioadă se vor înregistra ninsori însemnate cantitativ şi viscolite în zonele de munte. Cea de-a doua atenţionare are valabilitate din 02 decembrie, ora 08.00 şi până în 03 decembrie, ora 02.00.

„Vor fi perioade de timp în care vântul va avea intensificări în Crişana, Banat, Oltenia şi Muntenia, iar în seara zilei de vineri, 2 decembrie şi în prima jumătate a nopţii de vineri spre sâmbătă (2/3 decembrie), mai ales în Dobrogea şi în sudul şi centrul Moldovei. Rafalele vor depăşi 55…65 km/h şi pe arii restrânse 70…75 km/h. Local, în aceste regiuni se vor semnala precipitaţii mixte care vor favoriza formarea poleiului.

În nordul şi centrul ţării, dar mai ales în zonele de munte va continua să ningă însemnat cantitativ, iar vântul va avea intensificări susţinute, viscolind şi troienind zăpada” – se arată în anunţul ANM.

 

rr_banner_v2-1

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.