FOTO. Liceenii din Vâlcea, în vizită la Spitalul Județean de Urgență în cadrul proiectului “Vreau să fiu doctor!”

Un proiect interesant a fost lansat de conducerea Spitalului Județean de Urgență Vâlcea, proiect ce are menirea de a-i atrage pe tinerii liceeni și a-i determina să iubească medicina și să urmeze o carieră în acest domeniu.

“Vreau sa fiu doctor” se numește inițiativa în cadrul căreia aproximativ 100 de elevi din liceele vâlcene (clasele a XI – a și a XII – a) vor participa, în săptămâna 11-15 noiembrie 2019, la diverse întâlniri cu medici din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Valcea. De asemenea, elevii vizitează secțiile, intră în sălile de operație (echipați așa cum trebuie) și pun întrebări care mai de care mai pertinente. Spre exemplu, unul dintre elevi a îndrăznit să întrebe un medic ce a simțit în momentul în care i-a decedat primul pacient.

“Încercăm să le răspundem la toate întrebările și să îi ajutăm să aleagă această frumoasă carieră. Este un proiect care se derulează deja de patru ani de zile, în colaborare cu INTERACT. Încă o dată, repet, sperăm ca în acest fel să îi putem îndruma în luarea deciziei de a urma o carieră medicală” – ne-a declarat managerul general al Spitalului Județean Vâlcea, dr. Dan Ponoran.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like