FOTO. Polițiștii vâlceni le-au vorbit elevilor despre riscurile din mediul online

În perioada 15-18 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară Vâlcea, Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, Serviciului Ordine Publică, cei ai Poliției Municipiului Râmnicu Vâlcea și cei ai Postului de poliție Bioșoara, au desfășurat acțiuni preventiv- educative în cadrul a 5 unități de învățământ de pe raza județului.

La aceste activități au participat aproximativ 200 de elevi și cadre didactice, din ciclul primar și liceal.

Accesul nelimitat al tinerilor în mediul on-line, pe rețelele de socializare poate genera unele riscuri la care minorii se expun, fără ca măcar aceștia sa conștientizeze. 

Activitățile desfășurate de polițiștii Biroului Siguranță Școlară în mijlocul tinerilor au evidențiat lipsa unor cunoștințe în ceea ce privește infracțiunile care pot fi comise în mediul on-line, cu precădere infracțiuni de violare a vieții private și pornografie infantilă.

Temele abordate nu s-au rezumat doar la siguranțaacestora în mediul on-line, ci au fost abordate și alte subiecte de interes, precum portul de obiecte interzise în unitățile de învățământ și consecințele acestor fapte, consumul de droguri în rândul elevilor și răspunderea penală a acestora. 

Totodată, polițiștii au întreprins și activități de consiliere a unor elevi, în prezența reperzentanților legali și a cadrelor didactice.

Interesul copiilor a fost manifestat prin întrebări adresate polițiștilor, interacțiunea cu aceștia reflectând faptul că sunt interesați de cunoașterea prevederilor legale și a comportamentelor care trebuie evitate, aspect care evidențiază importanța activităților în rândul elevilor. 

O informare corectă și completă este primul pas spre prevenirea unor incidente negative și asigurarea unui mediu propice pentru bună desfășurare a procesului didactic. 

Șiguranță în unitățile de învățământ constituie o prioritate pentru polițiști, astfel de activități urmând a fi derulate și în perioada următoare.


loading...

You May Also Like