FOTO-VIDEO. Pământul a luat-o la vale într-un sat din Vâlcea. Oameni evacuați și gospodării în pericol!

Patru gospodării sunt în pericol în urma unei masive alunecări de teren ce s-a petrecut în satul Cherăști din comuna Roșiile. Alunecarea s-a produs pe o suprafață de circa 1-1,5 kilometri lungime, pe aproximativ 500 m front la bază.
Autoritățile au interveni de urgență aseară, 23 iunie 2021, pentru evacuarea a patru persoane, trei aflându-se în locuințe și unul în zona alunecării. De asemenea, au fost evacuate și animalele: 2 porci, 17 curci , 26 găini, 5 bovine și 3 caprine.

“Imediat după declanșarea alunecării, conducerea localității, împreună cu membrii CLSU Roșiile au dispus evacuarea animalelor și păsărilor precum și mutarea temporară a locatarilor celor 3 gospodării la rude ale acestora.

La locul evenimentului, au acționat până la lăsarea întunericului următoarele forțe și mijloace: din partea ISU Vâlcea: 6 Autospeciale cu 3 ofițeri și 23 subofițeri; din partea IPJ Vâlcea: 1 Autospeciala și 3 agenți de poliție; din partea IJJ Vâlcea: 2 Autospeciale cu 1 ofițer și 14 subofițeri; din partea CLSU Roșiile: 2 Autoturisme cu 6 membrii CLSU și 10 membri SVSU. 

În acest moment, zona este sub supraveghere și în funcție de evoluția alunecării și a direcției de propagare se vor dispune și alte măsuri” – precizează ISU Vâlcea.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like