O persoană din Vâlcea a fost infectată cu virusul West Nile, de la începutul perioadei de supraveghere

Autoritățile centrale au făcut public un raport cu privire la numărul persoanelor infectate cu virusul West Nile din țară, de la începutul perioadei de supraveghere. În județul Vâlcea s-a înregistrat un caz.

Perioada de supraveghere a infecției cu virusul West Nile este iunie 2023 și până joi, 18 octombrie. La nivelul întregii țări s-au înregistrat 94 de cazuri, dintre care 78 confirmate și 16 probabile de infecție cu virusul West Nile. Din păcate, 11 pacienți infectați au decedat, potrivit unei comunicări a Instititului Național de Sănătate Publică (INSP).

Din totalul de 94 de cazuri, cele mai multe, 30, au fost înregistrate la grupa de vârstă 60-69 de ani, urmată de grupa 70-79 de ani, cu 21 de cazuri. 57 au fost raportate la bărbați, iar 37 la femei, 46 în mediul urban și 48 în rural.

Unul dintre cazuri s-a înregistrat în Vâlcea. Distribuția pe județe a cazurilor este următoarea: Bacău (4), Bihor (2), Botoșani (2), Brăila (7), Buzău (1), Calarasi (1), Constanta (1), Dolj (8), Galați (8), Gorj (2), Ialomița (2), Iași (6), Ilfov (7), Neamț (1), Olt (3), Prahova (1), Satu Mare (12), Sibiu (2), Suceava (1), Timis (1), Tulcea (3), Vaslui (3), Valcea (1) și Municipiul București (15).

Trei cazuri de infecție cu virus West Nile au avut dublă expunere: atât în municipiul București, cât și în județul Tulcea și a fost atribuit județului Tulcea, în Australia și în județul Constanța și a fost atribuit județului Constanța și in Bulgaria și județul Satu Mare și a fost atribuit județului Satu Mare.

Au fost înregistrate 11 decese, dintre care unul în județul Sibiu. În acest caz, distribuția pe județe raportată joi este următoarea: jud. Bihor (1), Braila (1), Ilfov (3), jud. Dolj (2), Prahova (1), Satu Mare (2), Sibiu (1)

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like