Paramedicii din Vâlcea, locul 10 la nivel mondial. Video cu evoluţia echipei vâlcene

Între 30 august și 3 spetembrie, la Targu Mures, a avut loc Competiției Mondiale de Descarcerare și Prim-Ajutor (World Rescue Challenge), eveniment considerat ca fiind cel mai prestigios concurs internaţional al pompierilor şi echipelor de salvare din întreaga lume.

La startul competiției s-au aliniat echipaje din Australia, Africa de Sud, Brazilia, Canada, Cehia, Columbia, Elveția, Franța, Irlanda, Luxemburg, Marea Britanie, Noua Zeelandă, Portugalia, România, Spania și Statele Unite ale Americii.

Din partea României, au participat echipaje ale Inspectoratelor pentru Situații de Urgență din județele: Alba, Călărași, Dâmbovița, Dolj, Iași, Mureș, Maramureș și Vâlcea. Au participat 66 de echipaje: 34 de echipe  de descarcerare și 32 de prim ajutor din 16 tari. Echipa județului nostru a reprezenta țara la proba “Acordarea Primului Ajutor Calificat”, unde a reușit obținerea locului 10 (locul 6 la proba cu o singură victimă și 13 la proba cu două victime).

Acest rezultat a fost înregistrat de echipa formată din: plt. ajutant șef  Nuță Cecilia – coordonator lot și concurenții: plt. maj. Cârciumaru Cristian, plt. maj. Gavrilei Lucian și plt. maj. Ciortan Ovidiu.

La a V-a ediție a “Competiției Naţionale de Descarcerare şi Acordare a Primului Ajutor Calificat”, paramedicii SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „General Magheru” al Județului Vâlcea au câștigat locul I, pentru a treia oară consecutiv, la proba “Acordarea Primului Ajutor Calificat”.

Anul următor, reprezentații județului nostru vor participa la Competiția Mondială de Descarcerare și Prim-Ajutor  din  Africa de Sud, fiind câștigătoarea  acestei probe în anul acesta.

În perioada 19 – 23 octombrie 2016, în orașele Curitiba și Parana din Brazilia, la Competiția Mondială de Descarcerare și Prim-Ajutor echipa din Vâlcea s-a situat pe locul 19 din 30.

Compartimentul de Informare şi Relaţii Publice

O nouă provocare pentru echipele din România în Competiția Mondială de Descarcerare și Prim Ajutor Calificat #WRC2017, echipa ISU Vâlcea intră în competiția de traumă. Dr. Zsolt Beres, medic la UPU SMURD Oradea ne explică evoluția echipei din Vâlcea.

Posted by Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă on 2 Septembrie 2017

loading...

You May Also Like