Peste 970 de cadre medicale din Vâlcea s-au vaccinat împotriva COVID-19

În cadrul campaniei  de vaccinare împotriva COVID-19 din județul Vâlcea, demarată în data de 4.01.2021, au fost vaccinate până în prezent 974 de cadre medicale.  
Astăzi au fost vaccinate 300  cadre medicale (până la ora 18:00) astfel: 

• Spitalul Județean de Urgență Vâlcea – 195 cadre medicale 

• Spitalul Municipal „ Costache Nicolescu” Drăgășani – 75 cadre medicale 

• Spitalul Orășenesc Horezu – 20 cadre medicale 

• Spitalul Orășenesc Brezoi – 10 cadre medicale  

În total, în județul Vâlcea, zilele acestea urmează să fie imunizate împotriva virusului SARS-CoV-2  aproximativ 1.410 cadre medicale.  

Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a preluat astăzi  încă  87  de flacoane (435 doze) de vaccin împotriva COVID-19 de la Centrul Regional Craiova, acestea fiind distribuite în trei centre de vaccinare (Spitalul Județean de Urgență Vâlcea; Spitalul Orășenesc Brezoi și Spitalul Orășenesc Horezu), care au solicitat doze suplimentar .  
În faza a II-a (în care se vor vaccina persoanele cu vârsta peste 65 ani sau cu afecțiuni cronice) se vor organiza 17 centre de vaccinareîn afara unităților sanitare, care vor funcționa astfel: cinci în municipiul Râmnicu Vâlcea și câte unul în localitățile: Bălcești, Berbești, Sutești, Drăgășani, Orlești, Lădești, Băbeni, Horezu, Mihăești, Budești, Brezoi și Călimănești.  Menționăm că vaccinarea este gratuită și voluntară.

Informații oficiale despre vaccinare se găsesc pe platforma națională despre vaccinarea COVID-19 – Rovaccinare: www.vaccinare-covid.gov.ro

loading...

You May Also Like