11 martie 2018

Preot vâlcean decorat de preşedintele României

Preotul vâlcean Ioan Dură, protopopul românilor ortodocşi din Olanda şi Belgia Flamandă, a fost decorat vineri, 9 martie, de Klaus Iohannis.
„În semn de deosebită apreciere pentru sprijinul constant oferit comunității românești din Regatul Țărilor de Jos, în vederea păstrării spiritualității românești, Președintele României a conferit Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler preotului dr. Ioan Dură, protopop al Olandei și Belgiei Flamande” – se arată în comunicatul administraţiei prezidenţiale.
Preotul dr. Ioan Dură a ajuns să-l slujească pe Dumnezeu pentru românii de acolo, după ce a primit iniţial o bursă de studii la Atena (pentru doctorat), apoi alta în Belgia, acordată de Vatican. Odată ajuns acolo, în anii 70, BOR l-a solicitat pentru importanta misiune de a deservi comunitatea de români din Ţările de Jos. Dură este originar din Fedeleşoiu – Vâlcea şi, de-a lungul anilor, a fost mai mult decât un sprijin moral pentru românii din Olanda şi Belgia Flamandă, dar şi un partener deosebit pentru reprezentanţii diplomatici ai României. Odată cu acesta, preşedintele Iohannis a decorat mai mulţi diplomaţi şi politicieni olandezi care au contribuit la integrarea României în UE şi la menţinerea unor relaţii cordiale cu Ţara Lalelelor.
Decoraţiile au fost atribuite la propunerea ministrului de Externe, Teodor Meleşcanu.

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like