Urșii își fac simțită prezența în satele din Vâlcea. 5 mesaje Ro-Alert în ultimele 10 zile

/

În ultimele 10 zile, cetățeni din cinci localități ale județului Vâlcea au sunat la 112 pentru a semnala prezența urșilor în preajma gospodăriilor. Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Vâlcea a transmis de fiecare dată mesaje Ro-Alert pentru ca toți locuitorii din zonele respective să conștientizeze pericolul și să se pună la adăpost.

Astfel, cetățenii au fost avertizați de prezența urșilor în localitățile Berislăvești, Brezoi, Costești, Călimănești și Perișani. Nu s-au înregistrat victime, însă echipajele SMURD au mers la fața locului pentru a asigura măsuri medicale specifice în zonele unde au fost observate animalele sălbatice. De asemenea, în toate cazurile, patrulele au mai rămas în zonă pentru o perioadă, pentru a se asigura că pericolul nu mai este iminent și au fost anunțate autoritățile cu atribuții în acest domeniu, nefiind înregistrate alte evenimente.

În ultimii ani, în căutare de hrană, urşii coboară frecvent în sate, provocând de multe ori pagube.

Autoritățile le reamintesc oamenilor ca, de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situaţii, să sune la 112, să nu încerce să intervină. De asemenea, sub nicio formă să nu încerce să hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere şi să nu se apropie de urşi pentru a-i filma sau fotografia.

foto ilustrativ

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like