VÂLCEA – COVID: 21 de noi cazuri pozitive, dintre care 7 asistente şi infirmiere

O ultimă informare oficială a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vâlcea arată că, în ultimele 24 de ore, au mai apărut încă 21 de noi cazuri de coronavirus. 5 dintre acestea sunt înregistrate la Secţia Oncologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea, fiind vorba 2 asistente şi 3 infirmiere. În această secţie a fost efectuată anchetă epidemiologică în paralel, luându-se decizia internării pentru 48 de ore a persoanelor infectate. De asemenea, au mai fost înregistrate alte două cazuri de COVID – 19 la infirmiere din cadrul DGASPC Vâlcea, angajate în centrele unde există deja focare.

În acest moment, în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea sunt internate 139 de persoane diagnosticate cu virusul SARS-COV-2, 138 dintre acestea fiind din Vâlcea și o persoană este transferată dintr-un alt județ. Starea de sănătate a persoanelor diagnosticate pozitiv aflate în unitățile sanitare județene este următoarea: 51 sunt asimptomatice sau prezintă forme ușoare ale bolii, 85 au forme medii de boală și trei se află internate în secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Vâlcea

“De la intrarea în vigoare a Legii nr.136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, la nivelul județului Vâlcea, Direcția de Sănătate Publică a emis 153 de decizii de izolare și 400 de decizii de carantină. În prezent, în carantină la domiciliu se află 322 persoane, pentru  șase dintre ele, această măsură fiind dispusă în ultimele 24 de ore.

De la debutul pandemiei și până acum, pe teritoriul județului Vâlcea, au fost confirmate 533 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2, dintre care 15 au decedat, iar 379 au fost externate (123 pacienți vindecați).

Până la această dată, la nivelul județului, pe metodologie, au fost realizate 7100 de teste, în ultimele 24 de ore fiind trimise la laboratoarele acreditate un număr de 277 de teste” – precizează DSP Vâlcea.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like