VIDEO – VÂLCEA. Ursoaică prinsă în capcană, salvată și eliberată în pădurile din Malaia

O ursoaică în vârstă de 2 ani a fost salvată în Parcul Național Cozia, ea fiind găsită prinsă într-o capcană. Operațiunea de salvare a avut loc ieri, 18 februarie 2021, animalul sălbatic fiind eliberat în pădurile din nordul județului.

“O echipa de la RNP Romsilva – Administrația Parcului Național Cozia, Garda Forestieră Vâlcea, Direcția Sanitar Veterinară Vâlcea, a participat în data de 18.02.2021 la eliberarea unui exemplar de urs (𝘜𝘳𝘴𝘶𝘴 𝘢𝘳𝘤𝘵𝘰𝘴), o femelă în vârstă de 2 ani, imobilizată cu un cablu metalic. Acțiunea a avut loc în pădurile din zona de nord a județului Vâlcea, pe raza localității Malaia, la aproximativ 20 de km de limitele Parcului Național Cozia. Cu ajutorul tehnicii de tranchilizare deținută de specialiștii de la Parcul Național Cozia, frumoasa ursulină a fost eliberată fără răni și în bune condiții, în mediului său natural. Până în prezent, la solicitările autorităților vâlcene, specialiștii în protejarea faunei sălbatice de la Administrației Parcului Național Cozia, au participat în ultimii 3-4 ani, în afara Parcului Național Cozia, la peste 15 cazuri de eliberare și salvare a animalelor sălbatice căzute în diverse capcane.

Parcul Național Cozia este unul dintre cele 22 de parcuri nationale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor Romsilva” – precizează Romsilva.

loading...

You May Also Like