20 noiembrie 2023

Amenzi de peste 100.000 de lei, weekend-ul trecut, pe șoselele din Vâlcea

În perioada 17-19 noiembrie a.c., polițiștii vâlceni au organizat acțiuni pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de siguranță rutieră și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Acțiunile au vizat prevenirea faptelor de violență, depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice, acționându-se preponderent pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive și a celor care nu respectă regimul legal de viteză.

Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 538 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 100.000 de lei.

Ca măsură complementară a abaterilor constatate la regimul rutier, polițiștii au reținut 56 de permise de conducere, dintre acestea 22 au fost reținute pentru depășirea vitezei legale cu mai mult de 50 de km/h, 8 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, iar 26 pentru alte abateri la regimul rutier.

De asemenea, au fost reținute 18 certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale, fiind constatate și 10 infracțiuni la regimul rutier.

You May Also Like