IERI. Două dosare penale pe șoselele din Vâlcea

Doi conducători auto s-au ales cu dosar penal ieri, 18 ianuarie 2024, după ce au comis infracțiuni pe șoselele din Vâlcea. Unul s-a urcat la volan fără permis, iar cel de-al doilea beat criță.

Ieri, în jurul orei 11:30, poliţiştii din cadrul Secției nr. 1 Poliție Rurală au depistat un tânăr, de 22 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Bujoreni, fără a deține permis de conducere. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Tot joi, dar în jurul orei 14.00, polițiști din cadrul Secției Nr. 3 Sutești, au oprit, pentru control , pe Drumul Comunal 96, un autoturism care era condus de un bărbat de 51 de ani din localitatea Pesceana. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,73 mg/l alcool în aerul expirat, motiv pentru care bărbatul a fost transportat la spital în vederea recoltării de probe biologice. Polițiștii au întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o imbibație alcoolică de peste 0,80 mg/l alcool pur în sânge.

loading...

You May Also Like