Drăgășani, Ocnele Mari, Berbești, Horezu, Tomșani, Ștefănești… doar câteva dintre cele 17 localități în care s-au declanșat incendii în ultimele 24 de ore

În dimineața de 7 februarie 2024, pompierii vâlceni au prezentat bilanțul ultimelor 24 de ore de luptă cu flăcările. Au fost nu mai puțin de 24 de incedii care s-au manifestat pe raza a 17 unități administrative teritoariale din județ. Unele localități (Drăgășani, Oteșani, Berbești, Racovița, Pesceana, Prundeni, Ștefănești) au avut chiar două incendii active în ultimele 24 de ore. În total, au fost afectate 353 de hectare de vegetație uscată, din care aproximativ 210 hectare au fost afectate doar în incendiul uriaș care a mistuit 6% din suprafața comunei Oteșani!

„În ultimele 24 de ore echipajele de pompieri au fost solicitate pentru stingerea a 24 de incendii de vegetație uscată, în localitățile Drăgășani (2), Oteșani (2), Sinești, Ocnele Mari, Berbești (2), Budești, Racovița (2), Mateești, Pesceana (2), Mihăești, Prundeni (2), Râmnicu Vâlcea, Ștefănești (2), Horezu, Tomșani, Roșiile și Orlești. Pompierii au depus eforturi susținute pentru a limita și stinge incendiile, care din cauza vântului s-au extins cu repeziciune, cuprinzând suprafețe foarte mari, unele dintre acestea riscând să se propage la locuințele cetățenilor. Au ars aproximativ 353 hectare de vegetație uscată. Menționăm că membrii SVSU din localitățile Băbeni, Alunu, Lădești și Bălcești au localizat și lichidat alte patru incendii de vegetație uscată, care au afectat o suprafață de 1,6 ha. Nu au fost victime sau gospodării afectate”, se arată în comunicatul ISU Vâlcea.

loading...

You May Also Like