FOTO: BRACONIERI din VÂLCEA, prinși după o urmărire ca-n filme de autoritățile din SIBIU

/

Trei tineri din Valcea au fost prinsi de autoritatile din Sibiu chiar cand se pregateau sa bage in apele raului Olt peste 500 de metri de plasa monofilament. Braconierii sunt din comuna valceana Ionesti, iar doi dintre ei sunt recidivisti, mai fiind prinsi si anul trecut braconand tot in judetul Sibiu.

Actiunea de prindere a braconierilor a avut loc joi dimineata, 13 aprilie 2017, in jurul orei 04:45. Reprezentantii Filialei Pescarilor Sibiu au observat masina suspecta cu numere de Valcea intr-o parcare din Bradu. Au incercat sa faca un scurt filaj, insa braconierii valceni s-au prins si au pornit in tromba spre Avrig. Evident ca autoritatile din Sibiu au considerat ca este ceva suspect la mijloc si au pornit in urmarire. Astfel, valcenii au alergat pe soselele sibiene cu peste 150 km/h si, la un moment dat, chiar au reusit sa scape. Numai ca cei de la Filiala nu s-au dat batuti si au verificat toate parcarile din zona, iar pana la urma au gasit masina si au observat ca cei trei tineri braconieri din Valcea luau micul-dejun la Subway.

„Ne-am apropiat cu lanterna și am luminat în spatele dubei, unde am văzut mai multe plase, o barcă din cauciuc, cizme și ustensile de braconaj. În clipa aceea am sunat la 112 și am chemat Poliția” – spune ing. Alexandru Mareș, reprezentant al Filialei Pescarilor Sibiu.

Cei trei tineri din Valcea s-au ales cu dosare penale.

„Pe numele șoferului domiciliat în județul Vâlcea, în vârstă de 20 de ani, a fost întocmit dosar penal pentru infracțiunea de deținere ilegală de plasă de pescuit monofilament. Plasa, în lungime de aproximativ 500 de metri, a fost confiscată și cercetările continuă în acest dosar” – a declarat, pentru Turnul Sfatului, Elena Walter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

In final, mai trebuie remarcat faptul ca masina  in care se aflau tinerii este inmatriculata pe numele unei femei din Valcea.

foto: Filiala Pescarilor Sibiu Facebook

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.