FOTO. Razie de amploare pe șoselele din Vâlcea

La data de 12 ianuarie a.c., în intervalul orar 11.00 – 13.30, polițiștii Serviciului Rutier Vâlcea au organizat și desfășurat o acțiune tip Blitz, pe DN 7, în sistem integrat cu polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale, Biroului Protecția Animalelor, Serviciului pentru Acțiuni Speciale, Biroului Județean de Poliție Transporturi, Poliției municipiului Râmnicu – Biroul Rutier Vâlcea, Secția nr. 1 Râmnicu Vâlcea, Secția nr. 2 Milcoiu și lucrători din cadrul Biroului Teritorial de Imigrări.

La acțiune au participat și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi, împreună cu reprezentanți ai autorităților locale (Registrul Auto Român Vâlcea, Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier și Direcția Sanitar – Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor).

În perioada de referință, polițiști au avut ca obiectiv creșterea vizibilității elementului polițienesc în stradă, verificarea legalității transportului de mărfuri și persoane, prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, precum și asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică.

În acest context, au fost legitimate 63 de persoane, controlate 58 de autovehicule și efectuate 34 de testări cu aparatele de testare a concentrației de alcool și droguri.

Pentru neregulile constatate în trafic, au fost aplicate 46 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 11.980 de lei.

Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 1 permis de conducere pentru depășire neregulamentară și au retras 6 certificate de înmatriculare.

Astfel, în jurul orei 12.30, poliţiştii Serviciului Rutier au oprit în trafic, pe DN 7, în localitatea Milcoiu, o autoutilitară condusă de un bărbat, de 45 de ani, din orașul Horezu.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au descoperit faptul că, în autoutilitară erau transportate 17 suine (porci), fără documente de provenienţă şi aviz sanitar-veterinar. Totodată, s-a constat că, autoutilitara era neautorizată pentru transport de animale vii, iar conducătorul auto nu deținea autorizație de transport sanitar – veterinară, conform prevederilor legale.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 720 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 122/2023 privind exploatațiile de creștere a porcinelor și Hotărârii Guvernului nr.984/2005 privind stabilirea și sancționarea contravențiior la normele sanitare veterinare, fiind dispusă confiscarea autoutilitarei și a suinelor de către reprezentanții Direcției Sanitar – Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Vâlcea, bunuri în valoare de aproximativ 25.000 de lei.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea vor continua să acționeze pentru reducerea riscului rutier și asigurarea unui climat de siguranță rutieră și ordine publică pe întreg județul.

loading...

You May Also Like