16 decembrie 2022

FOTO. Tineri din Vâlcea, prinși cu peste 300 kg de pește braconat


Doi tineri din Vâlcea au fost depistați în trafic, la Sibiu, transportând o cantitate importantă de pește, polițiștii sibieni având suspiciuni că acesta a fost braconat.

Incidentul a avut loc în data de 14 decembrie a.c., în jurul orei 23,45, în orașul Copșa Mică. Potrivit IPJ Sibiu, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Copșa Mică au oprit pentru control un autoturism condus pe DN 14, dinspre Mediaș spre Sibiu, de către un bărbat în vârstă de 27 de ani, din județul Vâlcea. Conducătorul auto era însoțit de  un pasager, un tânăr în vârstă de 21 de ani, tot din județul Vâlcea.

În timpul controlului efectuat asupra autoturismului, polițiștii au constatat că acesta este încărcat cu mai mulți saci despre care șoferul a declarat că ar conține diverse legume.

Odată cu verificarea sacilor din autoturism, s-a stabilit că cei doi bărbați transportau cantitatea de 318 kg de pește, fără a deține documente legale de proveniență și transport.

Din cercetările efectuate a rezultat faptul că, în cursul zilei de 14 decembrie a.c., folosindu-se de o barcă și de plase de pescuit, cei doi bărbați ar fi recoltat peștele din localitatea Brateiu, din zona denumită popular ”Târnava Moartă”.

În cauză, la nivelul Poliției Orașului Copșa Mică, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de  pescuit comercial fără licență sau autorizație de pescuit, deținere și transport fără documente legale a peștelui obținut din pescuit, respective pescuit cu alte unelte sau scule neautorizate.

În vederea continuării cercetărilor, au fost confiscate cantitatea de 318 kg de pește (somn, crap, știucă, șalău, caras), 9 saci din plasă de tip monofilament, o barcă pneumatic și o pompă de aer.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaș. 

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like