FOTO-VIDEO: Șoferul “kamikaze” care a provocat două accidente în Ostroveni a fost arestat preventiv. Vezi cine e!

Luni, 14 octombrie 2019, un șofer “kamikaze” a provocat intenționat două accidente în cartierul Ostroveni, din municipiul Râmnicu Vâlcea. Aflat la volanul unei dube, Marian Gornistu (de 55 de ani, din Drăgășani) a lovit prima data pasajul de la Cina, a intrat voit în doua mașini, dar și-a continuat drumul. A mers până în sensul giratoriu de la Casa Tineretului, acolo unde a provocat un alt accident rutier, lovind trei mașini. Omul se afla la volan sub influența alcoolului, el având o alcoolemie de 1.16 mg/l în aerul pur în aerul expirat. De asemenea, bărbatul avea permisul reținut tot pentru alcool la volan.

Martorii spun ca el și-a motivat gestul prin faptul ca și-ar fi pierdut casa, fiindu-i luată de bancă.

Marian Gornistu a fost reținut de polițiști, iar ieri, 15 octombrie 2019, el a fost dus în fața instanței de judecată cu propunerea de arestare preventivă. Magistrații Judecătoriei Râmnicu Vâlcea au decis să-l trimită după gratii pentru următoarele 20 de zile.

“În baza art.226 Cod procedură penală, art.202 Cod procedură penală, art.223 alin.2 Cod procedură penală; Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rm.Vâlcea formulată în dosarul nr.3405/P/2019. Dispune arestarea preventivă, pe o durată de 20 de zile, de la 15 octombrie 2019 până la 3 noiembrie 2019 inclusiv, a inculpatului Gornistu Marian, pentru săvârșirea a două infracțiuni de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, prevăzute de art.336 alin.1 cod penal, cu aplicarea art. 38 alin. 1 cod penal. În baza art.230 Cod procedură penală emite mandatul de arestare preventivă pe numele inculpatului. Respinge cererea formulată de apărătorul inculpatului, însuşită de inculpat, privind luarea uneia dintre măsurile preventive prevăzute la art.202 lit.b, d Cod procedură penală. În baza art.275 alin.3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Onorariul avocatului din oficiu Iordache Livia Cornelia se avansează din fondul special al Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 15 octimbrie 2019, ora 15.50 Judecător de Drepturi şi Libertăţi” – se arată în minuta instanței. 

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like