29 ianuarie 2024

Incendii, deblocări de uși și zeci de persoane asistate medical de angajații ISU Vâlcea

Zile de foc pentru pompierii din cadrul ISU Vâlcea. În perioada 26 ianuarie, ora 08:00 – 29 ianuarie, ora 08:00, ei au intervenit în nu mai puțin de 74 de misiuni, dintre care 56 pentru acordarea măsurilor de prim ajutor și transportarea la unitățile sanitare a persoanelor cu afecțiuni medicale. De asemenea, 6 misiuni au fost pentru localizarea și lichidarea incendiilor (dintre care 5 la vegetație uscată), 7 misiuni pentru protecția comunității și 5 pentru alte situații de urgență.

“Echipajele operative au efectuat un exercițiu cu forțe și mijloace în teren, în municipiul Râmnicu Vâlcea și 6 misiuni de recunoaștere în teren, în localitățile Slătioara, Măciuca, Berbești, Malaia, Râmnicu Vâlcea și Pietrari.

În perioada analizată, echipajele medicale SMURD au intervenit de 56 de ori pentru acordarea asistenței medicale de urgență, fiind asistate 58 de persoane.

Pompierii militari au fost solicitați să intervină la alte 5 situații de urgență, pentru verificarea unei posibile scăpări de gaze într-o scară de bloc (nu s-a confirmat), deblocare ușă, transportarea unei persoanesupraponderale și asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la accidente rutiere.

Totodată, în intervalul menționat, au fost emise 2 atenționări pentru avertizarea populației cu privire la fenomene meteorologice periculoase (cod galben de vânt)” – precizează ISU Vâlcea.

You May Also Like