29 ianuarie 2024

Opt dosare penale, weekend-ul trecut, pe șoselele din Vâlcea

Weekend-ul trecut, polițiștii vâlceni au avut sarcini precise de a-i depista pe cei care se urcă la volan sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Evident că au fost destul de mulți, fiind întocmite nu mai puțin de 8 dosare penale, dintre care 5 numai pe alcool.

În aceste ultime zile, în județul Vâlcea s-a acționar pe DN 7, DN 64, DN 67, DN 67B, DN 65C, DN 73C, precum și pe DJ/DC din județ.

Astfel, în cadrul controalelor efectuate, au fost oprite pentru verificări 722 de autovehicule și au fost efectuate 126 de testări cu aparatele din dotare. În total, au fost legitimate peste 778 de persoane.

Pentru abaterile constatate, politisții au aplicat 580 de sancțiuni contravenționale în valoare de 141.430 de lei.

De asemenea, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 53 permise de conducere, dintre care 6 pentru consum alcool, 26 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 10 pentru depășire neregulamentară și 11 pentru alte abateri și au retras 16 certificate de înmatriculare.

Au fost întocmite 8 dosare penale pentru infracțiunile depistate în trafic, dintre care 3 pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și 5 pentru consumul de băuturi alcoolice sau alte substanțe la volan.

You May Also Like