2023, an cu reușite remarcabile și perspective de viitor la Scundu

Anul 2023 a fost un an extrem de bun pentru administrația publică locală din comuna Scundu Primarul Mihai Blejan și echipa sa au muncit din greu la o serie de proiecte, proiecte ce au fost depuse pe diferite linii de finanțare, unele fiind deja în curs de implementare, iar altele își așteaptă finanțarea.

În luna martie 2023, două străzi din comuna Scundu au fost amenajate pentru pietruire și realizarea de rigole. Administrația publică locală a luat decizia de a interveni în zonele respective deoarce acele drumuri deservesc peste 50 de gospodării, iar când ploua erau tot timpul probleme. Este vorba despre strada Izvorului și strada Soarelui. 

Un obiectiv important al conducerii administrative a fost anul trecut scăderea la minimum a ratei abandonului școlar și primarul Mihai Blejan știe că acest obiectiv se poate realiza dacă cei mici au parte de cele mai bune condiții la unitățile de învățământ din localitate. Școala din comună a fost inclusă într-un proiect de dotare cu table inteligente care le va ușura munca profesorilor și vor face și mai atractive pentru copii orele de curs. De asemenea, în proiect a fost inclusă și amenajarea laboratoarelor de informatică, domeniu de mare viitor în România și nu numai. Cu finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență, edilul Mihai George Blejan a inițiat proiectul de achiziționarea de microbuze școlare, proiect care atinge simultan două obiective importante: protejarea mediului și ajutorul clar pentru copiii care sunt nevoiți să parcurgă distanțe mari pentru a ajunge la școală.

Primarul Mihai George Blejan a semnat, în vara anului trecut, contractul de finanțare la Administrația Fondului de Mediu (AFM), fiind doar unul dintre proiectele depus de administrația publică locală. Ambele proiecte constau în înlocuirea vechilor corpuri de iluminat de pe drumurile principale cu unele cu LED, moderne. Asta înseamnă montarea a aproximativ 600 de corpuri de iluminat. Proiectul care a primit deja finanțare și pentru care primarul Blejan a semnat deja contractul se referă la modernizarea iluminatului public pe sectorul de drum județean.
Un alt proiect interesant pe care-l pregătește primarul comunei Scundu, Mihai Blejan, este legat de amenajarea și construirea unui parc fotovoltaic. Asta în contextul în care, așa cum menționam, localitatea va avea un sistem de ilumina public modern, constând în înlocuirea actualelor corpuri de iluminat pe drumurile principale cu aproximativ 300 de leduri. Valoarea investiţiei se ridică la aproximativ 1 milion de lei. 
Modernizarea stadionului din comuna Scundu, un obiectiv dus la bun sfârșit de primarul Mihai George Blejan. Edilul șef a anunțat că stadionul a fost omologat, iar echipa locală nu va mai fi nevoită să joace meciurile ”de acasă” în alte comune învecinate. Primarul comunei Scundu, Mihai George Blejan, își dorește să dezvolte baza sportivă în localitate și să promoveze echipa de fotbal ce poate aduce beneficii pentru întreaga comunitate.

Parcul auto al comunei Scundu, dotat cu utilaje necesare intervenției în orice situație și în orice anotimp. Investiția este realizată cu fonduri nerambursabile, cu ajutorul Asociaţiei Grupul de Acţiune Locală (GAL) Cerna – Olteţ, prim Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020. “Este vorba despre un proiect pe GALL, pentru un pachet cu utilaje, cu un tractor cu tocător de iarba si crengi, cu remorca si vidanja. Vom lua și drujbe și alte scule necesare tăierii de vegetație” – spune edilul șef Mihai George Blejan. 


You May Also Like