“Operaţiunea masca” în Vâlcea! Controale în tot județul!

În contextul în care autorităţile sunt în alertă din cauza creşterii numărului cazurilor de coronavirus, poliţiştii sunt trimişi în verificări pe teren. Poliţia Vâlcea anunţă că începând din seara de 3 iulie 2020 s-a dat startul unor ample acţiuni de control, persoanele care nu poartă mască de protecţie în spaţiile închise şi care nu respectă măsurile de distanţare socială fiind pasibile de amenzi usturătoare. Din echipele de control fac parte polițiști, jandarmi, polițiști locali, militari ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare și Direcției de Sănătate Publică.

“Se vor desfășura activități de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, terase și ștranduri. Totodată, printre prioritățile echipelor de verificare vor fi și mijloacele de transport în comun” – avertizează Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vâlcea.

De aseară şi până acum, oamenii legii au verificat deja 68 de societăți comerciale din Vâlcea, aplicând 5 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19. De asemenea, au fost aplicate și 51 de sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor O.U.G 195/2002 și 3 la Legea 61/1991.

“Acțiunile de acest gen continuă în acest week-end. Peste 130 de efective vor acționa zilnic pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus” – mai precizează IPJ Vâlcea.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like