Razie în tot județul: amenzi, permise reținute și dosare penale

Noi acțiuni de de amploare a polițiștilor Serviciului Rutier Vâlcea. Probabil doar ei mai țin în ”viață” un Inspectorat de Poliție Județean care are rezultate din ce în ce mai slabe la alte structuri. Astfel, acțiunile preventiv-reactive au avut ca scop, de această dată, combaterea neacordării priorității de trecere pietonilor și pentru combaterea nerespectării normelor legale de către pietoni în județul Vâlcea, ținând cont că în ultimele luni au fost numeroase accidente pe trecerile de pietoni, mai ales în municipiul Râmnicu Vâlcea.

Astfel, potrivit unui comunicat de presă al Poliției Vâlcea, pentru abaterile constatate au fost aplicate 119 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 57.000 de lei. Dintre acestea, 25 au fost pentru abateri săvârșite de pietoni, 2 pentru neacordare prioritate pietoni, 2 pentru neacordare prioritate vehicule, 5 pentru depășiri neregulamentare, 2 pentru abateri săvârșite de bicicliști, 17 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar 66 pentru alte nereguli.

De asemenea, au fost reținute 19 permise de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice, din care 5 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 5 pentru depășiri neregulamentare, 4 pentru neacordare prioritate pietoni/vehicule, 1 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, iar 4  pentru alte abateri.

De asemenea, au fost retrase 4 certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale.

Tot în cadrul acțiunilor, polițiștii au constatat 5 infracțiuni la regimul rutier, 2 pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, 2 pentru conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe și una pentru alte fapte.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like