VÂLCEA. Și-a schingiuit câinele cu o cruzime fără margini. Bărbatul a fost încătușat

/

UPDATE: Din fericire, câinele este acum în afara oricărui pericol, fiind preluat de o asociație de protecția a animalelor dim Râmnicu Vâlcea și dus la clinica veterinara Mîndra Vet’s din municipiu. Patrupedul a ajuns în stare de șoc, cu leziuni multiple ale membrelor posterioare și cele anterioare, dar și cu un edem la nivelul craniului. Acum el se află sub tratament (vezi foto jos).

Incident deosebit de grav în comuna Cernișoara, județul Vâlcea. Polițiștii din cadrul Biroului Pentru Protecția Animalelor au fost nevoiți să intervină după ce un bărbat de 42 de ani și-a schingiuit câinele cu o cruzime fără margini. El a legat animalul de o căruță și efectiv l-a târât pe asflat, provocându-i câinelui răni multiple. Individul a fost reținut pentru 24 de ore, iar pentru fapta sa riscă până la 7 ani de închisoare.

“În fapt, la data de 20 noiembrie a.c., polițiștii au fost sesizați despre faptul că, un bărbat de 42 de ani, din localitatea Cernișoara, ar fi schingiuit un câine, provocându-i mai multe leziuni.

La fața locului s-au deplasat polițiștii, care au stabilit faptul că, bărbatul ar fi legat câinele de atelajul pe care îl conducea și l-a târât pe asfalt, provocându-i astfel leziuni la nivelul capului, membrelor și corpului.

În urma probatoriului administrat, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Horezu, pe numele bărbatului a fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de schingiuire a animalelor, urmând ca astăzi să fie prezentat instanței de judecată în vederea dispunerii măsurilor legale” – precizează IPJ Vâlcea, într-un comunicat de presă.


foto cap: ilustrativ

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like