VÂLCEAN prins transportând ILEGAL 38 de tone de PORUMB. El s-a ales cu dosar penal.

Prins transportând ilegal 38 de tone de porumb, un bărbat de 44 de ani din Vâlcea s-a ales cu dosar penal. El a fost prins de un echipaj de Poliţie pe DN79, în afara municipiului Oradea. Şi, după ce că vâlceanul nu avea documente legale de transport, el mai deţinea şi o poliţă RCA falsă.

„Cel în cauză a prezentat la control o poliţă de asigurare de răspundere civilă auto care, în urma verificărilor, s-a dovedit a fi falsă. În cauză a fost întocmit dosar penal, conducătorul auto fiind bănuit de comiterea infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals. De asemenea, cel în cauză a fost sancţionat pentru nerespectarea normelor privind utilizarea aparatului tahograf” – a precizat Poliţia Bihor.

Mai mult, documentele prezentate de şoferul din Vâlcea pentru marfa transportată erau şi ele false. Mai exact, factura prezentată era emisă pentru transport de grâu, în timp ce el, în realitate, transporta porumb boabe. Cele 38 de tone de porumb transportate ilegal, în valoare de aproximativ 20.000 de lei, au fost confiscate.

„În urma verificărilor efectuate în continuare de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, persoana juridică destinatară a mărfii a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 lei, potrivit prevederilor Legii nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite” – mai precizează IPJ Bihor. 

loading...

You May Also Like