FOTO/VIDEO: PERCHEZIȚII la VÂLCEA. Una din cele mai ample rețele de distribuție de droguri, anihilată

/

Vâlcea este din nou în centrul atenție într-un dosar de trafic de droguri. Este vorba despre una din cele mai ample rețele de distribuție de droguri, la nivel național. Rețeaua ar fi coordonată de un cunoscut interlop arădean, cu ramificații și în județul Vâlcea. Gruparea a fost azi, 5 mai 2022, anihilată de polițiștii din cadrul IGPR – D.C.C.O. – Serviciul Antidrog și procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală.

16 percheziții domiciliare au fost organizate în această dimineață în județele Arad, Bihor și Vâlcea. Anchetatorii au vizat destructurarea unei importante grupări infracționale organizate, specializată în distribuirea de droguri de risc și mare risc, respectiv cannabis, cocaină și MDMA (ecstasy), drogurile fiind comercializate doar unor persoane de încredere, pentru a asigura caracterul conspirat al tranzacțiilor.

“Pentru a împiedica descoperirea activității infracționale de către organele de urmărire penală, transporturile de droguri ar fi fost efectuate doar după verificarea, în prealabil, a traseului, locațiilor folosite pentru depozitare și a zonelor unde urmează să aibă loc tranzacțiile.

În cauză, s-a reținut că, în perioada 30 martie – 7 aprilie 2022, gruparea ar fi comercializat aproximativ 200 de grame de cocaină și peste 5.000 de pastile de MDMA” – precizează anchetatorii.

Mascații au descoperit la percheziții importante cantități de droguri ce erau pregătite pentru distribuție, dar și arme albe. La sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală vor fi conduse, în vederea audierii, 7 persoane, despre care există suspiciunea că ar fi implicate în desfășurarea activităților infracționale.

“Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic şi Criminalistic din cadrul D.I.I.C.O.T. și de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. Acțiunea beneficiază de sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea, Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Pitești, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Gorj, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Hunedoara, precum și al jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție Vlad Țepeș” – se arată într-un comunicat de presă al Poliției Române.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like