27 noiembrie 2016

Comisiile Naționale de specialitate la Limba și literatura română se întrunesc la Vâlcea

Un eveniment important pentru învățământul românesc va avea loc în județul Vâlcea, in perioada 9-11 decembrie 2016. Este vorba despre întrunirea Comisiilor Naționale de specialitate la Limba și literatura română, Limba și literatura română pentru minorități, Limba Latină și Neogreacă, in cadrul cărora se vor elabora Programele Școlare la aceste specialități.

Astfel, la Călimănești-Căciulata vor veni 60 inspectori și profesori metodisti, reprezentanți ai tuturor Inspectoratelor Școlare din țară, dar și oficiali ai Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice.
„Creştinismul, propovăduit în părţile noastre încă din vremea Sfântului Apostol Andrei s-a răspândit şi propovăduit în limba latină veche, populară, vorbită în întreg Imperiul roman, din care s-a format apoi limba străromână şi limba română veche. Alături de slavonă a fost folosită, în cultul Bisericii noastre, pentru scurtă vreme, începând din secolul al XVII-lea, şi limba greacă.
Întrunirea în județul Vâlcea a acestor Comisii Naționale atât de importante pentru educația poporului român, reprezintă o mare bucurie și o mândrie atât pentru noi, pentru județul nostru, pentru Biserica noastră, cât și pentru cele 2 instituții vâlcene: Arhiepiscopia Râmnicului și Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea” – precizeaza Arhiepiscopia Ramnicului.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.