5 iunie 2024

Deputatul BUICAN, mesaj cu prilejul Zilei Învățătorului

„Ziua Învățătorului a fost instituită prin Lege în anul 2007 și se sărbătorește începând cu 2008, în fiecare an, pe 5 iunie. Prin contractul colectiv de muncă unic la nivel de sector încheiat în 2023, Ziua Învățătorului este zi liberă pentru toți angajații din sectorul de învățământ și pentru elevi.

Data de 5 iunie este aceea în care, în anul 1779, s-a născut fondatorul învățământului superior în limba română, Gheorghe Lazăr. Stabilind Ziua Învățătorului în această dată, legiuitorul a ținut să-l cinstească pe întemeietorul Academiei de la Sfântul Sava.

Instituirea Zilei Învățătorului reînnoadă tradiția națională a importanței dascălului într-o comunitate. Este o zi în care, mai mult ca oricând, trebuie să conștientizăm importanța școlii, a educației pentru viitorul nației române, al fiecărei comunități și persoane.

În ce mă privește, ca dascăl eu însumi, am încercat să-mi onorez de la catedră și din Parlament profesia, educându-mi elevii și luptându-mă pentru adoptarea unei legislații favorabile învățământului.

La Mulți Ani, dragi învățători, profesori și elevi de ziua noastră!”

Deputat, Cristian BUICAN

You May Also Like