Unitățile de învățământ din Vâlcea, la un pas de colaps. Sute de elevi și profesori infectați, zeci de clase închise…

Valul patru al pandemiei de coronavirus pare a fi mult mai violent decât celelalte. Situația din județul Vâlcea este cu adevărat îngrijorătoare, mai ales că virusul “lovește” puternic în unitățile de învățământ. De la începutul școlii și până azi, conform statisticilor Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vâlcea, nu mai puțin de 52 de cadre didactice și nedidactice și 215 elevi au fost infectați cu coronavirus.
În acest moment, 62 de clase sunt închise, iar o școală și două grădinițe din comuna Făurești au fost trimise online. Cel mai grav este că sunt cazuri unde profesorii infectați nu pot ține nici măcar orele online, ei prezentând forme severe ale bolii.


Procente scăzute de vaccinare în școli

Cu toate acestea, personalul din învățământul vâlcean nu prea crede în vaccinare. Prin asta se explică procentul scăzut al imunizării în rândul cadrelor didactice și nedidactice. Mai precis, circa 60% dintre profesori, educatori și învățători și puțin peste 40% dintre personalul nedidactic au ales să se vaccineze. De asemenea, 101 elevi s-au vaccinat până acum.
“Am încercat toate variantele pentru a-i face să conștientizeze că trebuie să se vaccineze pentru a se proteja de acest virus. Am făcut campanii în școli, am stat de vorbă atât cu cadrele didactice, cât și cu personalul nedidactic, însă procentul rămâne scăzut. Nu-i putem obliga să se vaccineze!” – ne-a declarat

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like