26 iulie 2016

VÂLCEA: Campanie în şcoli pentru viitorii campioni ai handbalului românesc

 

De-a lungul timpului, handbalul a adus multe momente de bucurie şi mândrie în sufletele oamenilor din Vâlcea. Judeţul nostru a avut o echipă de elită, o echipă de referinţă în handbalul mondial – OLTCHIM Râmnicu Vâlcea. După dispariţia acestei echipe, handbalul din Vâlcea a intrat într-un con de umbră, iar actuala formaţie înfiinţată de Primăria Râmnicu Vâlcea abia „supravieţuieşte” în Liga I de Handbal Feminin.

De aceea, a venit timpul ca Vâlcea să se gândească la viitor şi să facă, din nou, performanţă în handbalul internaţional. Iar pentru a face acest lucru totul trebuie să pornească de la copii, de la elevi.

În acest sens, Federaţia Română de Handbal (FRH) a lansat un proiect interesant, ce are ca obiectiv încurajarea şi susţinerea a mii de elevi să înceapă să joace acest sport minunat şi să facă performanţă. Este vorba despre proiectul naţional „Mingi în şcoli”, la care s-au înscris, până acum, şi şase unităţi de învăţământ din judeţul Vâlcea: Colegiul de Silvicultură și Protecția Mediului Râmnicu Vâlcea, Şcoala Gimnazială Pietrari – Vâlcea, Liceul Teoretic Grădiştea, judeţul Vâlcea, şi Şcoala Gimnazială „Take Ionescu” Râmnicu Vâlcea, Şcoala Gimnazială „Grigore Mihăescu” din Vlădeşti, judeţul Vâlcea, Liceul Teoretic Petrache Poenaru Bălceşti. Campanie rămâne însă deschisă până pe 7 august 2016, iar directorii unităţilor de învăţământ din Vâlcea îşi mai pot înscrie şcolile până la acea dată, la adresa următoare: http://mingiinscoli.ro/inscriere/.

„Prin această campanie, ne dorim să întoarcem copiii de la joaca pe tabletă la jocul cu mingea, să îi încurajăm să practice handbalul. Avem încredere că este posibil acest lucru, fiind încurajați de faptul că, la ultimele meciuri disputate acasă de către echipa națională de senioare, am avut sălile pline cu copii care s-au bucurat in mod real de jocul din teren” – a declarat Alexandru Dedu, președintele Federației Române de Handbal.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.