DNA – O femeie din Vâlcea a fraudat Ministerul Fondurilor Europene

Proiectul “Start-up”, finanțat din fonduri europene, se vrea a fi un proiect ce vine în ajutorul tinerilor care vor să dezvolte o afacere rentabilă. Este o oportunitate pentru viitor și probabil așa a văzut-o și o femeie din Râmnicu Vâlcea, care a accesat fonduri de la Ministerul Fondurilor Europene, însă pe parcurs a uitat pentru ce și a folosit banii obținuți în scopuri personale.

Georgiana Iuliana Stoian a fost recent trimisă în judecată de procurorii DNA Pitești, ea fiind acuzată de fraudarea fondurilor europene. Vâlceanca s-a angajat, în momentul accesării fondurilor prin programul “Start-up”, că va înființa un serviciu de îngrijiri medicale la domiciliu. Numai că, nu a făcut acest lucru și a folosit banii în scopuri personale. Iată ce spun procurorii DNA:

STOIAN IULIANA GEORGIANA, la data faptei administrator al unei societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunii de schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor obținute din bugetul general al Comunității Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, în formă continuată.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În contextul realizării unui proiect finanțat din fonduri nerambursabile denumit <Start-up Antreprenorial>, în cursul anului 2015, între o Fundație, beneficiar al proiectului și societatea administrată de inculpata Stoian Iuliana Georgiana a fost semnat un acord în baza căruia aceasta din urmă se angaja să înființeze și să dezvolte unui serviciu de îngrijire medicală la domiciliu prin modernizarea tehnicilor de acordare a serviciilor medicale, ceea ce presupunea: înființarea unei societăți comerciale cu răspundere limitată, închirierea unei locații (aproximativ 20 mp) corespunzătoare pentru prestarea unei activități medicale, recrutarea și angajarea de personal calificat (3 asistenți medicali), achiziția de echipamente medicale și materiale medicale consumabile, mobilier, aparatură IT, site web, pagină de facebook, materiale și servicii de promovare etc.
În aceste circumstanțe, în perioada noiembrie 2015 – ianuarie 2016, inculpata Stoian Iuliana Georgiana a utilizat în scopuri personale (retrageri de numerar și plăți către diferiți comercianți) suma totală de 66.716,26 lei, bani primiți de la Fundația respectivă în scopul menționat mai sus.
În cauză, Ministerul Fondurilor Europene a declarat că se constituire parte civilă în procesul penal cu suma de 66.716,26 lei. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Vâlcea”. 

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like