“HACKER” din VÂLCEA, trimis în judecată. Vezi cum a înșelat un austriac!

Zilele trecute, un tânăr din Vâlcea a fost trimis în judecată pentru comiterea unei infracțiuni de fraudă informatică, faptă pentru care riscă o pedepasă cu închisoarea de la 2 la 7 ani. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii vâlceni, Alexandru Cristian V. ar fi comis fapta în luna martie a anului 2015, însă a fost dat pe mâna justiției abia în data de 23 iulie 2019.

Ei bine, modul de operare al vâlceanului nu este cu nimic diferit față de cel al celorlalți infractori informatici din Vâlcea, care au adus județului nostru titulatura de “hackerville”. Tânărul Alexandru Cristian a urcat pe Internet, pe site-uri specializate în vânzare de bunuri, un anunț cu privire la faptul că înstrăinează un aparat de sudură, marca „FroniusTranstig 1600″, contra unei sume de 600 de euro. În “plasă” i-a căzut un austriac, care s-a arătat interesat să cumpere presupusul aparat de sudusă. Pentru a primi banii solicitați, vâlceanul a deschis un cont la o bancă din Croația. Vânzarea fictivă s-a efectuat, banii au fost primiți, dar produsul nu a mai ajuns la destinatar.

În urma plângerii depuse de victimă, pe numele lui Alexandru Cristian V. a fost deschis un dosar penal, ia ulterior, așa cum spuneam, a fost trimis în judecată pe rolul Judecătoriei Râmnicu Vâlcea.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like