OFICIAL! Închisoare cu executare pentru femeia care susținea că, în schimbul unor mii de euro, poate face rost de certificate de handicap

Zilele trecute, magistraţii din cadrul Curţii de Apel Pitești au admis apelul declarat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea, au desfiinţat în parte sentinţa şi, rejudecând, au condamnat o inculpate în vârstă de 47 de ani, fără ocupație, domiciliată în municipiul Drăgășani, la pedeapsa de 4 ani cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi şantaj.

„Inculpata a fost trimisă în judecată în stare de arest preventiv prin rechizitoriul emis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea din data de 04.08.2023, iar în urma probatoriului administrat în cauză a rezultat faptul că, la data de 04.05.2023, o persoană aflată la muncă în Italia, a transmis un denunț la Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Vâlcea prin care sesiza posibile fapte de corupție săvârșite de inculpată în legătură cu obținerea de certificate de încadrare în grad de handicap de la Comisia pentru Evaluarea Persoanelor Adulte cu Handicap Vâlcea, denunț care a fost transmis, de îndată, Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea și polițiștii acestui serviciu au continuat să desfășoare activități procedurale conform ordonanțelor de delegare dispuse de procuror. Din probe a rezultat că, la data de 22.05.2022, inculpata a pretins și primit de la denunțătoare suma de 1.100 de euro în scopul determinării unui medic al Serviciului de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap din cadrul D.G.A.S.P.C. Vâlcea să încadreze pe fiul acesteia în gradul I de handicap, nerevizuibil. Însă, în urma demersurilor realizate, persoana în cauză nu a fost încadrată în gradul respectiv de handicap, din probatoriu rezultând că inculpata nu a intervenit la medicul pe care l-a menționat în convorbirile purtate cu denunțătoarea”, se arată în comunicatul emis de SJA Vâlcea.

Cum a continuat povestea penală?

„Ulterior, în perioada 21.06.2022 – 20.05.2023, prin transmitere de mesaje de amenințare denunțătoarei cu crearea de probleme judiciare și amenințări chiar și cu acte de violență îndreptate împotriva acesteia și a copiilor săi, inculpata a obținut de la persoana vătămată suma totală de 17.000 de euro. Pentru completarea probatoriului în cauză, la data de 14.06.2023 polițiștii acestui serviciu au procedat la efectuarea unei percheziții domiciliare la locuința inculpatei. După finalizarea activității, aceasta a fost condusă în baza mandatului de aducere emis de procuror la sediul unității de parchet. După audiere, procurorul a dispus reținerea inculpatei pentru o perioadă de 24 de ore, iar la data de 15.06.2023, magistrații Tribunalului Vâlcea au dispus luarea măsurii preventive de arest la domiciliu față de aceasta, pe o perioadă de 30 zile. Împotriva acestei decizii procurorii au formulat contestație, care a fost admisă la data de 20.06.2023 de magistrații Curții de Apel Pitești care au dispus măsura arestării preventive față de inculpată, măsură prelungită succesiv”, mai anunță SJA Vâlcea.

Pe parcursul cercetărilor, polițiștii din cadrul acestui serviciu au desfășurat numeroase activități procedurale în conformitate cu ordonanțele de delegare emise de procuror. În administrarea probatoriului s-a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Tehnic și al celor din cadrul D.O.S.- Serviciul Operațiuni Speciale Vâlcea.

Material realizat cu sprijinul Biroului de Informare și Relații Publice al Serviciului Anticorupție Vâlcea.
Foto: Ilustrativ (imaginea nu are legătură cu cazul prezentat)

You May Also Like