ALDE Vâlcea – balamuc mare, politică mică

Un comunicat trimis de un anume domn George Guţui (îl ştie doar familia lui, dar nici aia nu-l votează) şi semnat de Biroul de Informare şi Mass – Media al ALDE Vâlcea demonstrează încă odată că avem de-a face cu un micuţ act de terorism politic. Deputatul Dumitru Lovin a sechestrat un partid şi nu-i mai dă drumul. Pentru eliberarea sa cere recompensă candidatura la Camera Deputaţilor în 2020 şi dreptul de a-l mai conduce până atunci într-un stil care aminteşte mai mult de Saddam Hussein (că tot e Lovin pasionat de istorie) decât de Călin Popescu Tăriceanu.  

Remus Grigorescu, cel mai tare vector de imagine din ALDE Vâlcea

Lui Remus Grigorescu i se impută un articol din Indiscret în Oltenia, ca şi cum respectivul text ar fi fost scris de el. Nimic mai fals! Orice publicaţia are dreptul la aprecieri sau analize politice pe diverse teme. Iar faptul că şeful Bibliotecii Judeţene a dat o declaraţie, are legătură cu profesionalismul celui care a scris articolul, nu cu vreun complot între Grigorescu şi o parte a presei locale. Concluzia tristă este că Remus Grigorescu trebuie exclus din partidul pe care l-a ajutat în 2016 să obţină aproximativ 12.000 de voturi, implicit posturi de conducere în administraţia judeţeană. ALDE Râmnicu Vâlcea, la timonă cu Remus Grigorescu, a obţinut 4500 de voturi. Fără el, partidul lui Tăriceanu n-ar mai fi fost a treia forţă politică a municipiului. Profesorului Grigorescu i se pot reproşa multe. Că este schimbător, că uneori e fricos, că alteori nu este destul de combativ sau chiar că nu este atât de versat în politică (deşi e implicat de mulţi ani în domeniu). Însă ideea că este singurul vector de imagine capabil să mişte mii de voturi este reală. Niciun membru al actualului birou interimar de conducere, din care fac parte Dumitru Lovin, Iuliana Moise, George Guţui, Adrănel Cotescu şi alţii, nu sunt capabili nici măcar de rezultatele electorale ale lui Grigorescu. Lovin a ieşti ,,la mustaţă”, datorită votului politic ce a dus ALDE în Parlament. În alegerile locale este foarte important partidul de la care candidezi. Votul politic primează. La locale, unde a fost aruncat în luptă timidul Grigorescu, lucrurile nu stau aşa. S-a bătut cu Mircia Gutău (campionul absolut al alegerilor din Vâlcea ultimilor 15 ani) şi cu Romeo Rădulescu plus PSD (de departe cel mai mare partid al judeţului). A adunat mai multe voturi ca PNL (al doilea mare partid al ţării) şi nu s-a făcut deloc de râs. Prin comparaţie, Lovin a ieşit deputat la mare noroc, Iuliana Moise n-a câştigat în viaţa ei o bătălie electorală, iar Adrănel Cotescu a fost ales senator pe valul USL. Când a candidat doar din partea PNL, în 2008, a luat bătaie soră cu moartea. Deci, cine e vector de imagine şi cine nu?

Iuliana Moise, ,,doamna de fier” pe care-a bătut-o Trancă în alegeri

Ca un aspect şi mai interesant, amintim că Iuliana Moise este într-o acerbă luptă pentru ocupare a funcţiei de lider ALDE sau de număr unu al listei la parlamentarele din 2020. Presa vâlceană scria în 2012 un intertitlu mai mult decât reuşit: ,,Buican i-a scos Iulianei Moise politica din cap”. Este vorba de rezultatul alegerilor locale, unde liberalul a devansat-o rău de tot pe fosta pedelistă. Însă nu aceasta este marea ruşine; Buican candida pe listele unui USL aflat în plina ascensiune, deci scorul de 70% era oarecum normal. Problema este că pe Moise a învins-o fostul prim – procuror al judeţului Vâlcea, Teodor Trancă (PPDD), care a obţinut 15,8%, pe când cea alintată ,,doamna de fier” a politicii locale a avut un merituos 9, 3%. Și asta în contextul în care din colegiul electoral aflat în dispută făcea parte și orașul Călimănești, localitatea de domiciliu a șefei RAR. Şi-atunci, cine şi pentru ce este dat afară din partid Remus Grigorescu?! 

Citiți mai jos comunicatul de presă al ALDE Vâlcea:

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like