Deputatul Lazăr (USR): ”Faptul că anul acesta avem 4 rânduri de alegeri, poate reprezenta salvarea României”

Situația economică în care se află România în această perioadă este îngrijorătoare, iar nemulțumirea generalizată a românilor este mai multe decât evidentă, crede deputatul USR Marian Ion Lazăr. Printr-o declarație politică, parlamentarul vâlcean taxează gafele pe care le face actuala coaliție de guvernare. Traiul de zi cu zi a devenit tot mai greu, iar povara facturilor este copleșitoare. Tocmai de aceea, deputatul Lazăr îi îndeamnă pe cetățeni la responsabilitate în momentul în care vor merge la urnele de vot.

“România sub conducerea nefastă a PSD-PNL continuă să sufere şi asistăm la o discrepanţă tot mai mare între deciziile pe care guvernul le ia şi realităţile cu care se confruntă cetăţenii în fiecare zi. Acest decalaj între deciziile guvernului PSD-PNL şi nevoile oamenilor se manifestă prin două aspecte principale: deteriorarea condiţiilor economice şi un răspuns inadecvat al guvernului la aceste provocări.

Situaţia economică a ţării s-a înrăutăţit constant în ultimii ani, iar motivele sunt mai ales din cauza răspunsului total greşit al guvernului la problemele globale şi naţionale. În timp ce majoritatea ţărilor civilizate au luat măsuri de a combate efectele negative ale pandemiei şi războiului din Ucraina, guvernul României s-a bâlbâit de fiecare dată când trebuia să ia măsuri pentru ajutorarea cetăţenilor şi a ales varianta cea mai la îndemână pentru ei, dar cea mai dificilă pentru oameni: creşterea de taxe şi impozite existente, plus adăugarea de noi taxe.

Rezultatul îl vedem cu toţii: inflaţie mare, preţuri care continuă să crească inclusiv luna aceasta şi o putere de cumpărare a românilor tot mai mică. Aşa cum spuneam, această situație nu este doar un efect al contextului economic global, ci mai ales este rezultatul unor politici interne neadecvate.

Actuala conducere este ruptă de realitate şi incapabilă de a lua măsuri eficiente pentru bunăstarea tuturor cetățenilor. Reacţia populaţiei din aceste zile, care protestează pentru a-şi cere drepturile, reflectă nemulțumirea generalizată față de direcția în care se îndreaptă țara și sunt o formă de exprimare a frustrării și disperării.

Într-un fel, faptul că anul acesta avem 4 rânduri de alegeri, poate reprezenta salvarea României, însă este extrem de important ca fiecare vot să fie acordat cu multă atenţie şi responsabilitate, altfel ne putem afunda chiar şi mai mult” .

You May Also Like