Deputatul Neață reia colaborarea cu Vietnamul în diplomație parlamentară 

Deputatul Eugen Neață (PSD Vâlcea) a reluat activitățile de diplomație parlamentară cu omologii din Vietnam. Neață este președintele grupului de prietenie parlamentară România – Vietnam și a făcut vizite la Hanoi, în trecut. Zilele trecute, a fost rândul vietnamezilor să vină la București. Parlamentarul vâlcean a scris pe Facebook câteva rânduri referitoare la acest eveniment, pe care le redăm integral. 

În urmă cu peste un an de zile, am făcut o vizită oficială în Vietnam. Sunt președintele Grupului de prietenie parlamentară România-Vietnam și, împreună cu câțiva dintre colegii mei, i-am vizitat pe parlamentarii vietnamezi la Hanoi, prilej cu care ne-am întâlnit și cu vicepreședintele Adunării Naționale a Vietnamului, cu reprezentanți ai ministerelor economiei și educației și ai primăriei capitalei Hanoi. Am mers și într-o călătorie de documentare în una dintre cele mai renumite regiuni turistice din Vietnam. Vietnamul are una dintre economiile cu cea mai rapidă creștere din regiunea Asia-Pacific și prima din Asia de sud-est. Anul acesta se împlinesc 73 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre țările noastre. Este cunoscut și apreciat faptul că mulți tineri din Vietnam au studiat de-a lungul timpului în România și sunt vorbitori de limbă română, printre ei aflându-se și actualul prim-ministru vietnamez. 

Zilele acestea, o delegație de parlamentari se află într-o vizită oficială în România, prilej cu care colegii vietnamezi au dorit să se întâlnească și pe pământ românesc cu grupul de prietenie pe care îl coordonez. A fost o revedere emoționantă și de o parte și de alta, cum se poate vedea și din imaginile atașate. 

I-am avut alături de mine pe Dumitru Rujan, vicepreședinte al grupului nostru, pe Nicu Niță, membru și pe Lucian Simion, consilier parlamentar. De partea vietnameză au participat Pham Thuy Cinh, vicepreședinte al Comisiei pentru buget și finanțe din Adunarea Națională, Yu Tuan Anh și Nguien Thanh Trung, membri ai Comitetului permanent al aceleiași comisii, Trieu Quang Huy, parlamentar, Bui Nhat Tan, Do Manh Hung și Nguyen Quoc Anh din Departamentul finanțe și Nguyen Duy Chinh, interpret. 

Și noi și omologii noștri vietnamezi am vorbit despre bunele și îndelungatele relații dintre țările noastre. Despre schimburile economice și culturale și despre dorința de a continua la un nivel și mai bun aceste cooperări. Colegii noștri vietnamezi își continuă vizita în România printr-o serie de întâlniri la nivelul specializării pe care o reprezintă în cadrul Adunării Naționale. La finalul discuției, am oferit daruri cu specific tradițional românesc și un exemplar din broșura pe care am publicat-o, în limba engleză, care urmărește pas cu pas vizita făcută de grupul român în Vietnam.


loading...

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like