Deputatul Ovidiu Popa despre Guvernul Ciolacu

Deputatul social – democrat Ștefan Ovidiu Popa a făcut o scurtă expunere asupra obiectivelor pe care Guvernul PSD le are în următoarea perioadă. Parlamentarul vâlcean consideră că este de bun augur venirea la guvernare a PSD, sentimentul de patriotism fiind cel ce-i va ghida la conducerea țării pe social-democrați.

“Cred că cel mai important lucru din această rocadă a premierilor este schimbarea de viziune economică și socială pe care o aduce Guvernul Ciolacu. Sunt trei priorități majore noi care conturează o nouă <Viziune pentru națiune>:

  1. Combaterea speculei din piața de alimente – în câteva zile, noul guvern va avea o întâlnire cu producătorii, procesatorii și comercianții de alimente. Împreună vor agrea o serie de măsuri pregătite de PSD pentru combaterea speculei care a crescut artificial prețurile la alimente și a afectat puterea de cumpărare a românilor.
  2. Patriotismul economic – PSD a propus de mult acest concept. Acum îl va pune în aplicare. E vorba în principal de o dezvoltare a capacităților de producție din România, pentru a trece de la o economie bazată pe consumul bunurilor din import, la una bazată pe producție autohtonă. Vor fi sprijinite firmele care produc în România, indiferent de acționariatul lor. <Cumpără românește!> este un îndemn patriotic pentru susținerea producției și locurilor de muncă din România.
  3. Creșterea veniturilor celor care muncesc – Trebuie să rupem acel cerc vicios al salariilor mici, care i-au transformat pe români în <sclavii moderni> ai Europei. Unii au criticat această sintagmă, dar acesta e sentimentul multor români care văd că salariile altor europeni sunt mult mai mari pentru aceeași muncă. Obiectivul e ca fiecare român care muncește să aibă un trai decent în România. Se va acționa pe trei direcții: reducerea taxelor pe muncă la salariile mici și medii; creșterea salariului minim și diverse măsuri de sprijin suplimentar acordate salariaților” –

precizează deputatul PSD Vâlcea, Ștefan Ovidiu Popa.

You May Also Like