Inițiativa deputatului Cristian Buican a fost adoptată în Comisia pentru agricultură

În noua sesiune parlamentară, care a debutat pe 1 septembrie, la Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice din cadrul Camerei Deputaților a fost discutată propunerea legislativă a deputatului Cristian Buican, privind înființarea şi funcționarea Punctelor Gastronomice Locale (nr. PLx 344/2023).

Pe parcursul dezbaterilor, inițiativa deputatului Cristian Buican a primit avize favorabile din partea comisiilor responsabile cu emiterea avizelor, dar și din partea guvernului. De asemenea, Comisia pentru agricultură a votat adoptarea propunerii legislative și transmiterea ei la Plenul Camerei Deputaților pentru dezbatere și adoptare. 

Precizăm faptul că inițiativa deputatului Cristian Buican privind înființarea Punctelor Gastronomice Locale are ca obiect de reglementare completarea cadrului legal existent. Legiuitorul a avut în vedere rolul important al Punctelor Gastronomice în dezvoltarea turismului activ şi a turismului rural, în punerea în valoare a producției primare rurale, în special în gospodăria țărănească şi în crearea de noi oportunități de piață pentru fermieri, prin promovarea şi vânzarea produselor alimentare, aproape de sursa de producție.

You May Also Like