Oteșanu cere detalii despre programul Casa Verde, pe fondul scăderii fondului

Tot mai mulți români sunt doritori să acceseze fonduri prin programul Casa Verde pentru montarea panourilor fotovoltaice. Anul acesta, banii pentru acest program sunt puțini. Deputatul PSD Daniela Oteșanu, după ce a fost „bombardat” cu cereri și întrebări pe acest subiect din partea cetățenilor, a formulat o întrebare adresată ministrului de resort. Redăm integral întrebarea cu promisiunea publicării răspunsului, atunci când acesta va apărea.

Obiectul întrebării: termenul prevăzut pentru lansarea programului de subvenționare a capacităților de stocare pentru panourile fotovoltaice suplimentar de Casa Verde.
Stimate domnule ministru, având în vedere că Programul Casa Verde Panouri Fotovoltaice are un buget record anul acesta de două miliarde de lei, ca urmare și a interesului crescut din partea românilor, vă rog să-mi comunicați ce soluţii ați identificat la nivel tehnic și al cadrului legal pentru a deschide un apel de finanțare pentru capacități de stocare a energiei electrice produse în acest fel. Care este termenul la care aveți în vedere să lansați un mecanism complementar programului Casa Verde. Totodată, vă rog să-mi transmiteți dacă va fi în același timp cu acest program sau va exista o finanțare separată. În acest context, al creșterii exponențiale a numărului de români interesați să devină prosumatori și implicit o creștere a puterii instalate mai mare decât consumul propriu aveți în vedere o strategie de reechilibrare a situației pentru a nu afecta rețelele de distribuție a energiei electrice?
Vă mulțumesc. Solicit răspuns în scris.
Cu deosebită stimă, deputat Daniela Oteșanu

You May Also Like