Pârvulescu, piedică în calea uniunii contra lui Gutău. USR Vâlcea nu-l acceptă!

Declarație publică dură a președintelui USR Vâlcea, Andrei Gheorghiu, despre Virgil Pârvulescu, șeful controlului din cadrul ANAF Vâlcea. Gheorghiu, susține că nu va sprijini candidatura lui Pârvulescu din cauză că acesta nu întrunește criteriile politice ale formațiunii pe care o conduce. 

,,Mă simt nevoit să dezmint din nou existența vreunei legături dintre USR Vâlcea și Virgil Pârvulescu. Precizez că toți cei care vor susținerea USR trebuie să respecte criteriile de integritate prevăzute de normativele Uniunii Salvați România. Domnul Virgil Pârvulescu nu îndeplinește aceste criterii de normalitate politică ale USR și nu va putea fi niciodată susținut de formațiunea noastră. În consecință, Virgil Pârvulescu nu este și nu va fi susținut de USR Vâlcea, nu va fi candidatul nostru și nu vom susține candidatura domniei sale pentru nicio funcție publică!” se arată într-o postare pe Facebook a lui Gheorghiu. 

În mediile politico – mediatice ale județului se vorbește intens despre candidatura lui Virgil Pârvulescu din partea PNL la Primăria Râmnicu Vâlcea. De asemenea, se vorbește despre un candidat comun al PNL – USR-PLUS care, teoretic, ar avea mai multe șanse contra actualului primar, Mircia Gutău. Artizanul pe față al acestui proiect este președintele interimar al PNL Râmnicu Vâlcea, Claudia Banu, dar ideea are și susținerea, cel puțin tacită, a deputatului Cristian Buican.  Am încercat să obținem mai multe detalii de la Andrei Gheorghiu referitoare la cele scrise pe Facebook. 

,,Domnul Pârvulescu nu îndeplinește un singur criteriu: să nu fi avut funcții publice în trecut. Noi vedem normalitatea politică altfel decât este văzută la alte partide. Sunt foarte în temă cu absolut tot ce s-a discutat la București referitor la venirea domnului Pârvulescu în USR Vâlcea, dar la noi filialele județene au autonomie. Nu vreau să spun public unde și la cine s-a dus din conducerea națională a partidului, dar a încercat. Conducerea centrală i-a spus în față că singurii care au putere decizională sunt cei din conducerea USR Vâlcea. Nu pot să spun că s-au încercat presiuni din partea domnului Pârvulescu. Doar tatonări. Ca să fie și mai limpede, nu-l vom susține pe domnul Pârvulescu nici în eventualitatea în care dumnealui va intra în turul II, dacă alegerile vor fi din două tururi, iar candidatul nostru nu va intra” a mai spus Gheorghiu. 

Așa cum reiese din spusele liderului USR Vâlcea, conflictul cu Virgil Pârvulescu a pornit de la încercarea acestuia de a intra în partid cu susținerea conducerii naționale, sărind conducerea locală. Varianta nu este confirmată de Pârvulescu. ,,Nu sunt membrul niciunui partid și nu am încercat deocamdată să intru în vreun partid politic. Asta nu înseamnă că exclud o eventuală afiliere politică a mea sau candidatura la primăria municipiului Râmnicu Vâlcea. Nu am nicio treabă cu USR Vâlcea, nu am niciun conflict cu acest partid și nici cu vreun altul. Când o să am, o să vedeți. Nu știu cu ce m-ar dezavantaja pe mine faptul că nu mă susține USR, fiindcă la primărie se votează omul, nu partidul” a mai declarat Pârvulescu.

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like