Proiectul privind protecția copiilor în mediul online, lansat de PNL la Râmnicu Vâlcea (FOTO)

Joi, 5 octombrie, chiar de Ziua Educației, PNL a lansat la Râmnicu Vâlcea, în cadrul unui eveniment ce s-a bucurat de o prezență numeroasă, campania de strângere de semnături pentru susţinerea legii iniţiate de Organizaţia Femeilor Liberale prin care accesul copiilor sub 16 ani pe site-urile social media să aibă loc doar în baza unui acord explicit exprimat de părinţi. Inițiativa legislativă aparține senatoarei PNL Nicoleta Pauliuc, fiind susținută și de parlamentarii PNL Vâlcea Cristian Buican, Laurențiu Cazan și Claudia Mihaela Banu.

“Suntem puțini parlamentari care avem curajul să abordăm teme care sunt de noutate chiar și în țări foarte dezvoltate. Avem alături de noi un senator foarte curajos, un senator care are curajul să abordeze o temă care, cu timiditate, a fost în stare dezvoltate cum ar fi Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Franța. Doamna senator Nicoleta Pauliuc vine în fața noastră să pună în dezbatere o lege care să protejeze copiii noștri de riscurile navigării pe Internet. Agresiunea în domeniul digital, protejarea informațiilor private sunt doar două dintre problemele care apar odată cu dezvoltarea Internetului și a tehnologiei. Cred că așa cum nu ne aruncăm copiii în stradă, lăsându-i nesupravegheați, nu trebuie să lăsăm copilul să pătrundă în <strada> Internetului nesupravegheat. Eu așa îmi imaginez inițiativa doamnei senator, o felicit că a avut curajul să abordeze o temă atât de importantă și sunt convins că, în urma dezbaterilor pe care le va organiza în întreaga țară, va reuși să vină cu un proiect de lege care să ferească micuții noștri de pericolul Internetului” – a declarat președintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

Proiectul de lege pentru protecţia minorilor în domeniul serviciilor societăţii informaţionale a fost lansat de doar câteva zile în dezbatere publică, odată cu o campanie de strângere de semnături. S-au strâns deja peste 15.000 de semnături pentru această iniţiativă, însă ținta senatoarei Nicoleta Pauliuc este de a convinge cel puțin 500.000 de români să-și dea semnătura. Mai mult, aceasta a declarat că intenţionează să strângă cât mai multe sugestii din teritoriu.

„Pentru prima dată după Revoluţie, dau posibilitatea prin acest proiect de lege ca numele fiecăruia dintre dumneavoastră să apară la semnatari. Şi anume, facem iniţiativă cetăţenească pentru a susţine şi a le spune tuturor ce dorim noi, cum dorim să-i protejăm pe copiii noştri în mediul online. (…) Este vorba despre control parental până în vârsta de 16 ani. Nu e vorba de a le interzice copiilor să intre pe online… Nu, dragi copii, veţi putea intra pe online, dar va trebui ca furnizorii de reţele, furnizorii de conţinut, atunci când vă trimit mesaje, să vă trimită mesaje potrivit vârstei voastre” – a spus senatoarea Nicoleta Pauliuc.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like