TUPEU. Judecaţi pentru fapte de corupție, doi foști primari din Vâlcea candidează la alegerile locale

Au fost ridicaţi de mascaţi chiar din birourile lor de edili, fiind acuzaţi de fapte de corupţie. Este vorba despre doi foşti primari din judeţul Vâlcea, care şi-au pierdut mandatele după ce au intrat în vizorul procurorilor şi au fost trimişi în judecată. Acum însă, ei s-au înscris în cursa electorală la alegerile locale, vizând din nou scaunul de primar. Vorbim aici de Ion Horia Horăscu de la Prundeni şi de Ionel Dragu de la Măldărăşti. Ambii au fost pesedişti de marcă, însă acum şi-au găsit locul la alte partide, unde nu a contat că ei încă mai sunt judecaţi pentru fapte de corupţie.

Sub control judiciar şi cu interdicţia de a intra în primărie, Horăscu se vrea din nou primar

Ion Horia Horăscu a fost primar PSD în comuna Prundeni nu mai puţin de cinci mandate şi ceva. Asta până la sfârşitul anului 2017, când a fost arestat în urma unor percheziţii efectuate de ofiţerii DGA Vâlcea şi de procurorii Parchetului Vâlcea. Horăscu a fost trimis în judecată în data de 13 august 2018, procurorii reținând pe numele său nu mai puțin de șase infracțiuni grave (luare de mită, în formă continuată, abuz în serviciu, în formă continuată, deturnare de fonduri, în formă continuată, fals intelectual, în formă continuată, uz de fals, în formă continuată şi fals material în înscrisuri sub semnătură privată). Anchetatorii spun că Horia Horăscu ar fi comis infracţiunile în perioada 2009 – 2017, cauzând Primăriei Prundeni un prejudiciu de circa 2,5 milioane lei. A stat o perioadă în arest preventiv, iar ulterior în arest la domiciliu, pierzându-şi fotoliul de edil. Acum fostul primar se află sub control judiciar, cu interdicţia de a se apropia de martorii din Primăria Prundeni şi de a intra în sediu.

Cu toate că nu-şi va putea exercita funcţia dacă o să câştige, Ion Horia Horăscu nu a avut nicio jenă în a-şi depune candidatura pentru un nou mandat la Primăria Prundeni. Pentru că la PSD nu a mai avut loc, el s-a reorientat şi candidează la aceste alegeri locale din partea PMP (Partidul Mişcarea Populară).

„Cu credință …în biruință!Am depus la Circumscripția electorală Nr. 64 Prundeni, județul Vâlcea, liste complete de candidaturi la Consiliul local, precum și o nouă candidatură de primar (ar fi a 7-a consecutivă). Despre ceilalți candidați, în postările viitoare…!!! Deocamdată, astăzi (9 august 2020 – n.r.) am fost singurul ce am depus dosarele de candidaturi și nu pot avea comentarii pentru că nu le cunosc opțiunile partinice. Să vedem ce-o fi!!!” – susţine Horăscu pe pagina sa de Facebook.

Acuzat că a dat un „tun” în casieria Primăriei Măldăreşti, iar acum vrea primar din nou

Un alt candidat cu probleme de moralitate şi de corupţie este Ionel Dragu. Problemele penale ale lui Dragu au început în anul 2015, când acesta ocupa funcţia de primar al comunei Măldăreşti. Ionel Dragu a fost acuzat de procurori de săvârşirea infracţiunilor de delapidare, abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi instigare la infracţiunea de fals material în înscrisuri oficiale, după ce ar fi dat un „tun” în casieria Primăriei Măldăreşti de câteva miliarde de lei vechi. A stat în arest preventiv o perioadă, însă acum e în libertate, iar dosarul său de corupţie aflat pe rolul Judecătoriei Horezu încă din luna martie 2016 se mişcă „ca melcul”. Amânări, suspendări, neprezentări, lipsă de avocaţi… tot tacâmul pentru ca procesul să rămână la instanţa de fond mai bine de patru ani, fără posibilitatea de a-şi găsit finalitatea prea curând.

Acum, fostul primar al Măldăreştiului şi-a depus candidatura pentru un nou mandat, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat şi nici nu a plecat încătuşat din primărie. El nu mai candidează acum din partea PSD, ci şi-a găsit refugiul la clona social-democraţilor ProRomânia. Zilele trecute, pe site-ul de socializare Facebook a apărut un banner relevant în acest sens, pe care-l publicăm mai jos.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like