SCM Râmnicu Vâlcea, cap de serie în Liga Campionilor

După șapte ani trecuți de la ultimul moment în care Oltchimul a avut statut de cap de serie înaintea tragerilor la sorți pentru stabilirea componenței grupelor Ligii Campionilor iată că situația se repetă. Cine ar fi crezut, nu mai departe de anul trecut, că SCM Râmnicu Vâlcea poate călca atât de apăsat pe urmele Oltchimului? Echipa de handbal feminin susținută de Primăria Râmnicului și Consiliul Județean Vâlcea a câștigat titlul de campioană națională (în detrimentul mult mai galonatei și pontentei – din punct de vedere financiar formații a Primăriei Capitalei), iar acum așteaptă cu emoții tragerile la sorți pentru prima fază a grupelor Ligii Campionilor ediția 2019/2020. Pe lângă emoțiile jucătoarelor și membrilor întregului staff tehnic al echipei noastre, suntem convinși că mii de vâlceni așteaptă cu nerăbdare să afle ce le rezervă sorții pentru viitorul sezon european, unul pe care îl vor petrece în cea mai selectă companie.
Joi, 27 iunie, de la ora 19.00 (ora României), oficialii Federației Europene de Handbal vor organiza, la Viena, procedura pentru stabilirea componenței celor patru grupe, pe baza urnelor valorice în care au fost repartizate cele 15 echipe care sunt deja cunoscute ca participante în viitorul sezon. Grupa în care va fi repartizată cea de-a 16-echipă (care se va decide în urma unui turnu preliminar) va fi stabilită, prin tragere la sorți, tot joi.
SCM Râmnicu Vâlcea, în calitate de campioană a României, a fost repartizată în prima urnă valorică, alături de campioanele Ungariei (ETO Gyor), Rusiei (Rostov Don) și Franței (Metz Handball). Fiecare dintre cele patru grupe care vor rezulta în urma procedurii tragerilor la sorți va avea câte patru echipe în componență. Începând din toamnă, cele patru echipe din fiecare grupă vor disputa meciuri tur-retur între ele, primele trei clasate în funcție de numărul punctelor acumulate urmând să se califice în faza grupelor principale. Astfel, cum SCM Râmnicu Vâlcea face parte din urna echipelor cu statut de cap de serie, este clar că, în prima fază a grupelor, nu va putea întâlni nici una dintre cele trei forțe ale handbalului feminin european amintite mai sus.

loading...

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like