ZVONOTECA – 1 august 2017 – VÂLCEA

  • Primarul pesedist Nicolae Sărdărescu a revitalizat activitatea culturală din Horezu. Săptămânal, dacă nu chiar mai des, edilul, însoţit de câţiva afacerişti locali, de fostul primar din Vaideeni (Ivan Jinaru), de actualul primar din Stroeşti (Tavi Ciolacu – PNL) şi alte personaje interesante, se strâng la ,,o şedinţă de cenaclu”. Dar nu la bibliotecă sau la Casa de Cultură, ci la barul Suporter Caffe (fostul Turist). Şi nu ca să rupă literatura clasică în două, ci să-şi toace banii la remi. Ce-i drept, uneori se pierd şi se câştigă sume frumuşele: 3 – 4000 de lei…jumătate dintr-o pensie de ,,miliţian” cu funcţie de comandă. Ce bine!

 

  • Anunţ umanitar de maxim interes public: un psiholog, un psihoterapeut sau chiar un psihiatru, repede la PNL Vâlcea! Dacă se poate, chiar o echipă medicală multidisciplinară, pentru că e jale mare. Cineva a rămas singur şi a luat-o, tare de tot, pe arătură. Lipsit de sprijinul colegilor şi al celor care se luau de piept cu toată lumea pentru el, omul nostru s-a dezechilibrat de tot. Face urât pe la zilele comunelor, pe Facebook, dar şi în particular.

 

  • La Garda de Mediu Vâlcea nu se liniştesc apele nici după schimbarea din funcţie a Ramonei Hogea. Înlocuitoarea, Monica Frusescu, a fost ,,taxată” public, pe Facebook, de câţiva primari experimentaţi. Vom reveni cu amănunte, fiindcă nici noul comisar – şef interimar nu este străin de ,,prostioare”.

 

  • Soţia unui primar din sudul judeţului a picat din nou, a doua oară, concursul pentru o funcţie de director şcolar. Data trecută, edilul s-a supărat nevoie mare pe un senator de stânga, care se pare că-i promisese că-l va ajuta ca soţia lui să promoveze concursul. Dar nu a fost să fie, din motive legale. Văzându-se pus la zid de primar, parlamentarul a făcut un scandal monstru cu anumiţi membri ai comisiei de evaluare, nemulţumit că „sfaturile” sale nu au fost ascultate. Dar, iată că totuşi nici a doua oară soţia edilului din sudul judeţului nu a fost promovată. Pesemne că traficul de influenţă nu prea funcţionează în învăţământul vâlcean sau cel puţin nu a funcţionat în cazul acesta.

 

  • Liniştea dinaintea furtunii s-a aşternut la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vâlcea. Concursul pentru postul de inspector şef al unităţii a fost anulat şi circulă zvonul că abia în perioada septembrie – decembrie ar mai putea fi organizat un nou examen. Până atunci, IPJ-ul de la Vâlcea e împărţit în zeci de bisericuţe, iar nemulţumirea generală ar fi legată de faptul că în Poliţia vâlceană ar exista o lipsă de autoritate cum nu a mai fost până acum.

 

  • La Voineasa, poliţiştii au luat-o pe arătură. Altfel, nu se explică faptul că încearcă, şi unii chiar reuşesc, să ocolească legea fără jenă. Spre exemplu, un poliţist ce poartă numele unui celebru club din Bucureşti a cerut bani de chirie la IPJ Vâlcea pentru a locui în casa unui cetăţean din Voineasa, însă, în realitate, el era cazat la cu totul altă adresă. Ba mai mult, chiriaşul se văieta la un moment dat că nu şi-a mai primit banii pe chirie. Şi nu e un caz singular, pentru că se pare că mai sunt poliţişti la Voineasa care încasează bani de chirie şi navetă de la IPJ Vâlcea, dar ei locuiesc pe te miri unde. Revenind la poliţistul cu nume de discotecă, ei bine, din câte am mai aflat, recent el a fost implicat într-un scandal mare la un bar din localitate, el împărţindu-şi pumni şi palme cu un cetăţean cu care avea de împărţit … o femeie. Scandalul se pare că s-a lăsat cu plângeri penale, dar nu ne-am mira ca poliţistul să iasă basma curată. Nu ar fi singurul caz din judeţul acesta!

 

  • Poliţiştii locali din cadrul Poliţiei Locale Râmnicu Vâlcea sunt extrem de nemulţumiţi de grila de salarizare aprobată recent în cadrul Consiliului Local. Mai exact, poliţiştii locali spun că unii salariaţi din Primăria Râmnicu Vâlcea ar avea nişte „salarii nesimţite”, în timp ce ei, care muncesc zi de zi pe teren şi-şi asumă riscuri enorme, au rămas cu o leafă de mizerie ca şi până acum. Singurii mulţumiţi ar fi actualii şefi ai Poliţiei Locale Râmnicu Vâlcea, care sunt „îmbuibaţi” cu bani… Normal, unul cumulează un ditamai salariu cu ditamai pensia, iar altul are un salariu imens pentru a „freca menta” toată ziua.

 

  • S-a redeschis „Cutia Pandorei” în judeţul Vâlcea, odată cu readucerea în discuţie a problemei transportului în comun din judeţul Vâlcea. Dacă pe de-o parte transportatorii fac presiuni la administraţia publică locală pentru a-i elimina pe taximetriştii pirat, pe de altă parte cetăţenii se plâng din nou de condiţiile din microbuze. Iată ce mesaj am primit recent de la un cititor: „SC Matdan Transport, pe ruta Râmnicu Vâlcea – Govora coboară oamenii din microbuz când au controale la Plută, ca să nu ia amenzi pentru că au oameni în microbuz mai mulţi decât au locuri”. Păi, atunci, oare de ce autorităţile locale nu-i obligă pe transportatori să suplimenteze numărul de microbuze pe trasele cu probleme, pentru că astfel de situaţii se găsesc pe mai multe rute din Vâlcea.

Informaţiile din această rubrică trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele făcând parte din categoria zvonurilor sau pamfletului.

loading...

You May Also Like