PROFESOR de MATEMATICĂ din VÂLCEA, condamnat la 3 ani de ÎNCHISOARE. Denunţat de Bercea Mondial! (stenograme)

 

Un profesor de matematică din judeţul Vâlcea, implicat într-unul din dosarele grele din justiţie, a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă. Ca atare, cadrul didactic şi-a pierdut catedra şi titularizarea.

În urmă cu câteva luni, un profesor de matematică din comuna vâlceană Ştefăneşti, Ilie Bucă, cel care a fost şi director al Şcolii Gimnaziale din localitate, a fost condamnat la trei şi jumătate de închisoare cu executare în dosarul în care fostul preşedinte al Tribunalului Olt, Carmen Marinescu, a fost acuzat de fapte de corupţie după un denunţ al celebrului interlop Sandu Anghel – zis şi Bercea Mondial. Interlopul s-a autodenunţat că i-ar fi dat judecătoarei o sumă importantă de bani prin diverşi interpuşi pentru a-l pune în libertate şi a-i administra o pedeapsă mică într-un dosar în care era judecat pentru tentativă de omor asupra unui nepot.

Ei bine, un alt inculpat în dosar, care a fost şi el denunţat de Bercea Mondial, a fost nimeni altul decât profesorul de matematică la Şcoala Gimnazială din comuna Ştefăneşti – judeţul Vâlcea, Ilie Bucă. Conform procurorilor, „în perioada 31 ianuarie – 22 februarie 2012, inculpatul BUCA ILIE, a primit suma de 50.000 de euro (iniţial, fiind promisă suma de 100.000 de euro) de la acelaşi denunţător, pentru a-şi folosi influenţa pe care pretindea că o are asupra unui judecător (pretindea că e văr cu soţul judecătoarei – n.r.), ce avea spre soluţionare acelaşi dosar penal în care inculpaţi erau membrii familiei denunţătorului, în vederea dispunerii unei hotărâri favorabile acestora”. Ca urmare, în urma unui proces pe fond şi în apel, profesorul vâlcean a fost condamnat de Curtea de Apel Craiova la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare, el aflându-se acum în spatele gratiilor.

I s-a retras titularizarea…

Din închisoare, profesorul de matematică Ilie Bucă a cerut recent să-i fie păstrată catedra de matematică de la Şcoala din Ştefăneşti, însă Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea a respins cererea sa. Mai mult, profesorului i-a fost retrasă titularizarea, iar locul său de la catedră a fost deja ocupat de un alt cadru didactic de matematică, el nemaiavând nicio şansă să se întoarcă în învăţământul vâlcean.

Stenograme din dosar…

Ziarul imperativ.ro a publicat stenogramele din dosarul de corupţie în care profesorul Ilie Bucă a fost acuzat. Procurorii au avut împotriva lui atât stenograme ale unor convorbiri telefonice, cât şi înregistrări video chiar din momentul în care primea banii de la rudele lui Bercea Mondial. Iată ce a publicat ziarul imperativ.ro:

‹În ultimele două înregistrări ale căror convorbiri sunt redate în la dosarul cauzei, efectuate în perioada 08.02.2012- 22.02.2012, pentru care judecătorul Cotoi Mihaela Diana amânase pronunţarea pe fond a hotărârii, inc. Bucă Ilie, care pretinde a fi rudă cu soţul magistratului, a fost filmat audio-video, în momentul în care a primit de la martorul Anghel Florin, în prezenţa martorei Anghel Fănica, suma de 50.000 euro pentru a o remite judecătorului, cu titlu de „recompensă” pentru soluţia pe care urma să o adopte.

Profesorul este Bucă Ilie, chiar este director al Şcolii Teodor Bălăşel din comuna Ştefăneşti, judeţul Vâlcea.

„ANGHEL FĂNICA – Ce a zis?

ANGHEL FLORIN – A zis că nu îl condamnă.

„PROFESORUL” – Cred că ea merge pe linia să nu-l condamne. Deci singurul lucru este dacă, dar nu procurorul n-are ce să mai intervină, că a încercat el, a încercat procurorul…….ce se mai întâmplă şi chiar am uitat să te întreb. Ă…cel care a depus plângerea, n-am întreab-o pe ea, da te întreb eu acum, şi-a schimbat plângerea?

ANGHEL FLORIN – Da, a vrut să vadă toate declaraţiile.

„PROFESORUL” – Nu, deci el, acolo s-a dus, a schimbat plângerea?

ANGHEL FĂNICA – Da

ANGHEL FLORIN – Mâine seară, vin la dvs. şi vă aduc toate plân….toate..

„PROFESORUL” – Păi nu, că nu mă interesează pe mine.

ANGHEL FĂNICA – Şi-a schimbat partea vătămată.

ANGHEL FLORIN – Păi nu. Ştiţi de ce? Pentru dvs. ca să aveţi şi un curaj să vorbiţi în faţa ei. Să-i explicaţi.

„PROFESORUL” – A, păi nu, că ce să mai vorbesc? Nu. Ştii de ce.

ANGHEL FĂNICA – A schimbat-o şi la parchet la Craiova când a plecat dosarul, a schimbat- şi în tribunal, a schimbat-o şi la cameră la…

„PROFESORUL” – Ştii de ce te întrebai? Că întâmplător, trecui pe la nişte….. „

„ANGHEL FĂNICA – Cu fata asta de ai vorbit matale, nu i-ai spus şi matale că-i aduci ceva?

„PROFESORUL” – Cum? ea ştie că-i voi duce, dar, ca drept mulţumire, deci nu ca obligaţie.

ANGHEL FĂNICA – Da.

„PROFESORUL” – Da. Ea ştie că-i voi duce. I-am spus eu lui….ă…trei săptămâni de zile nu vrea să pună, banii, măna pe ei. Deci dacă sunteţi nemulţumiţi, banii tot la mine sunt trei săptămâni de zile.

ANGHEL FĂNICA – Aha.

„PROFESORUL” – Să ştie că s-a terminat totul, că nimeni nu o urmăreşte, că nimeni nu se uită, aşa..

ANGHEL FLORIN – Cum să?

„PROFESORUL” – Aşa, deci ea a spus, absolut nimica. După aceea, cănd are ea ceva nevoie, zice….. „

„ANGHEL FLORIN – Uite nene banii. Numărăţi-i, că acuma îi luarăm şi noi de la altcineva.

„PROFESORUL” – Păi de ce să- număr eu aşa….Doamne fereşte. Nici nu mă interesează.

ANGHEL FLORIN – Nu. Număraţi-i, vă rog eu frumos. Să nu spuneţi că

„PROFESORUL” – Dacă mă crezi, niciodată n-am numărat bine banii.. hi,hi,hi… nu sunt pe…nu sunt bun de numărat…….5,6,7,8………se aude foşnetul bancnotelor….49. Ă greşii. Îţi spusăi că la mine

ANGHEL FLORIN – Daţi să-i număr şi eu.

„PROFESORUL” – A, nu, te rog frumos.

ANGHEL FLORIN – Îţi dau alţii

„PROFESORUL” – E, asta-i bună!

ANGHEL FLORIN – Da nu, de ce să fie?

„PROFESORUL” – Da nu este. Da îţi spusăi că eu greşesc.

ANGHEL FLORIN – Nu daţi-mi vă rog frumos să-i număr că acuma, dacă mă credeţi, acuma îi luai că avusăi la cineva.

„PROFESORUL” – Nu, nu, nici nu-mi merge mâna.

ANGHEL FLORIN – una, două, trei, patru………….se aude foşnetul bancnotelor.. 45,46,47,48,49,50……..se reia număratul bancnotelor şi se aude foşnetul bancnotelor…… 45,46,47,48,49,50.

„PROFESORUL” – Sigur că da, sigur că da.

ANGHEL FLORIN – Nu, da banii se numără câte cincizeci, câte cincizeci, ca să nu te pierzi..

„PROFESORUL” – A, da?

ANGHEL FLORIN – Matale numeri….maxim

„PROFESORUL” – Nu ştiu eu. Că eu n-am avut niciodată atâţi bani…..mulţi…nu,nu›.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.