Dăncilă acuză: “Conducerea CNAIR a blocat nejustificat proiecte precum autostrada Sibiu – Pitești”

Acum, când se anunță cu surle și trâmbițe începerea construcției autostrăzii Pitești – Sibiu, premierul Viorica Dăncilă face acuzații grave în spațiul public. Prim-ministrul îi reproșează șefului CNAIR, Narcis Neaga, că ”a blocat nejustificat” proiecte mari de infrastructură. Se referă mai exact la Autostrada Sibiu – Pitești sau drumul expres Craiova – Pitești. Ba mai mult, Viorica Dăncilă solicită demiterea lui Neaga.

„Am primit o analiză detaliată a stadiului proiectelor de infrastructură, rezultatele au fost nemulțumitoare. Conducerea CNAIR a blocat nejustificat proiecte precum autostrada Sibiu – Pitești, a anulat documentația din 2014 Secțiunile 3 și 4 din drumul expres Craiova – Pitești, blocate de CNAIR, deși documentația e definitivată din 2017. Aceeași conducere a CNAIR și-a asumat termene total nerealiste și a dezinformat privind stadiul și evoluția unor obiective majore: deschiderea circulației pe autostrada Sibiu – Nădlac
Blocajele arată clar lipsa de interes pentru aceste obiective. Am cerut demiterea directorului general interimar. Nu mai accept nici o întârziere. Dle ministru Cuc, am încredere că vă veți implica în continuare în monitorizarea proiectelor” – a spus Dăncilă în ședința de Guvern.

Conform Asociației Pro – Infrastructură, lucrările la lotul 1 al Autostrăzii Pitești – Sibiu au început, însă deocamdată doar pe hârtie. Contractul pentru proiectul tehnic al tronsonului Sibiu – Boița a fost semnat în aprilie 2019 cu austriecții de la Porr, care au termen de 12 luni să îl predea. Există însă posibilitatea ca austriecii să finalizeze mai repede documentația, iar la acest sfârșit de an să înceapă efectiv lucrările.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like