NEGLIJENŢĂ la COLEGIUL „MATEI BASARAB”! 190 de diplome de bacalaureat, completate cu acelaşi CNP

Situaţie încurcată şi destul de gravă la Colegiul Naţional de Informatică „Matei Basarab” din Râmnicu Vâlcea, acolo unde 190 de diplome de bacalaureat, pentru sesiunea iunie – iulie 2017, au fost completate greşit şi eliberate absolvenţilor. Mai exact, pentru eliberarea tuturor diplomelor respective, reprezentanţii liceului au folosit în aplicaţia electronică CNP-ul unui singur elev. Sau, mai explicit, toate cele 190 de diplome au fost completate cu acelaşi CNP.

Cei care au sesizat acest lucru au fost părinţii mai multor absolvenţi, aceştia mergând la Colegiul Naţional de Informatică „Matei Basarab” din Râmnicu Vâlcea şi cerând socoteală pentru diplomele eliberate greşit, diplome pe care nu le pot folosi pentru a-şi înscrie copiii la facultate.

„Suntem revoltaţi pentru că cei de la Matei Basarab nu au vrut să ne dea adeverinţe, aşa cum era normal acum, ci s-au încăpăţânat să elibereze direct diplomele. Însă, toate diplomele au fost completate cu acelaşi CNP. Cum să pui un singur CNP pe 190 de diplome eliberate la absolvenţi diferiţi? Asta nu e cumva neglijenţă în serviciu?” – ne-a declarat părintele unui absolvent al casei a XII-a.

Ce spune conducerea Colegiului…

Pe de altă parte, directorul Colegiului Naţional de Informatică „Matei Basarab” din Râmnicu Vâlcea, Daniela Calotă, a făcut o solicitare către Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea (şi, implict, către Ministerul Educaţiei), solicitând eliberarea a încă 190 de diplome de bacalaureat, recunoscând în adresa respectivă greşeala comisă în diplomele anterioare de a le completa cu acelaşi CNP. Evident că am încercat să luăm un punct de vedere şi de la directorul Daniela Calotă, însă, ca de obicei, nu a răspuns la repetatele apeluri telefonice.

Am reuşit totuşi să stăm de vorbă cu directorul adjunct Diana Vlăsceanu, care ne-a declarat: „A fost o greşeală din aplicaţia electronică, nu vă pot da foarte multe detalii tehnice, dar vă spun că despre asta este vorba. De indată ce am constatat greşeala, am anunţat Inspectoratul Şcolar. Am făcut rost de alte diplome şi le vom da absolvenţilor în cel mai scurt timp”.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like

2 thoughts on “NEGLIJENŢĂ la COLEGIUL „MATEI BASARAB”! 190 de diplome de bacalaureat, completate cu acelaşi CNP

  1. nu este nici o greseala ,pur si simplu comoditate si lene .multumiti nu putem fi deoarece ne pasa de educatienu asa! ce ajung cu functii si dupa aceea ce zic? „”…….lasa ca trece „” .bai nu easa .si directoarea nu putearaspunde la telefoane deoarece se simtea cu musca pe caciula………raspunsul era in gura directoarei adjunct diana vlasceanu care nu putea da mai multe detalii vai draga ce sa spun si cica a informat imediat inspe-
    -ctoratul dupa ce a eliberat diplomele ,fals total …..l-a informat dupa ce au ajuns plangerile. oamenii comoi de valcea .astora le trebuie scutiri medicale cateodata cand nu vor sa faca ceva si servitori.

Comments are closed.