VÂLCEA – POVESTEA UNEI CRIME ORIBILE. A bătut-o până i-a rupt organele interne (RECHIZITORIU)

O femeie de 55 de ani a fost ucisă în bătaie de concubinul său, care a lovit-o cu bestialitate până când i-a rupt organele interne. Tragicul eveniment a avut loc în luna iunie 2018, în orașul Bălcești, județul Vâlcea, însă cercetările polițiștilor și procurorilor s-au finalizat de curând, inculpatul fiind trimis în judecată pentru lovituri cauzatoare de moarte.

Ucigașul este un recidivist, el fiind condamnat în anul 2012 pentru loviri și alte violențe. Este vorba despre Ion Florea, de 55 de ani, care într-un moment de furie și-a agresat iubita și a abandonat-o într-o baltă de sânge. Femeia a fost găsită abia a doua zi de o vecine și se afla în stare gravă, fiind transportată de urgenăță la Spitalul Județean Craiova. Corpul său, care era slăbit din cauza hemoragiilor interne, nu a rezistat mult, după câteva zile victima decedând. Medicii legiști au stabilit că “moartea acesteia a fost violentă şi s-a datorat şocului hemoragic, consecinţa unei hemoragii interne, ca urmare a rupturii de organe interne”.

În rândurile de mai jos, puteți citi povestea oribilei crime, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea reconstituind întreaga scenă pas cu pas:

RECHIZITORIU

“Inculpatul Florea Ion, în vârstă de 51 ani a început o relaţie de concubinaj cu victima M M, în vârstă de 55 ani, din vara anului 2017, de când acesta s-a mutat efectiv la locuinţa victimei.

Din primăvara anului curent inculpatul a lucrat fără forme legale la punctul de lucru din municipiul Drăgăşani al SC P SRL Râmnicu Vâlcea, motiv pentru care acesta locuia în timpul săptămânii în municipiul Drăgăşani într-o locuinţă pusă la dispoziţie pentru personalul societăţii de către administratorul acesteia, iar la locuinţa conjugală se deplasa de regulă la sfârşitul fiecărei săptămâni unde petrecea împreună cu victima timpul liber.

În seara de 12.06.2018 inculpatul  Florea Ion s-a deplasat la locuinţa concubinei sale M.M. unde, potrivit declaraţiei acestuia, a ajuns în jurul orei 21:30 – 22:00.

Cei doi au consumat împreună băuturi alcoolice, respectiv bere dintr-o sticlă cu capacitatea de 2,5 litri pe care o adusese inculpatul iar în jurul orei 23:00, pe fondul unor discuţii în contradictoriu, între cei doi a izbucnit un conflict spontan care s-a derulat în curtea locuinţei victimei în cadrul căruia inculpatul Florea Ion a exercitat acte de agresiune asupra acesteia, lovind-o cu pumnii, în mod repetat, în zona capului, a feţei şi a corpului, lovituri în urma cărora victima a căzut la pământ.

Inculpatul a susţinut că, după exercitarea actelor de agresiune, s-a retras înspre grădina locuinţei victimei pentru a se linişti, loc în care a şi adormit, relatând de asemenea, că s-a trezit în dimineaţa zilei de 13.06.2018, în jurul orei 05:00 când, neobservând-o pe victimă în locul unde o lăsase căzută, a căutat-o pe aceasta, împrejurare în care a observat pe sol prezenţa unor stropi de sânge al căror traseu continua până în locuinţă, respectiv până în baia locuinţei, în care becul se afla aprins, iar uşa de acces se afla încuiată.

Inculpatul a precizat că a părăsit în acel moment locuinţa victimei fără să cunoască starea în care se afla aceasta.

Susţinerea inculpatului referitoare la momentul părăsirii locuinţei victimei se coroborează cu declaraţia martorei care locuieşte pe aceeaşi stradă cu locuinţa victimei. Martora a relatat în cauză că în dimineaţa zilei de 13.06.2018, în jurul orei 05:00, în timp ce se afla în grădina din faţa locuinţei sale a observat un individ deplasându-se pe trotuarul străzii dinspre locuinţa victimei înspre staţia de transport în comun, individ a cărui descriere corespunde cu cea a inculpatului.

În cursul zilei de 13.06.2018, în jurul orei 11:30, martora s-a deplasat la locuinţa victimei pentru a afla de la aceasta motivul pentru care nu se dusese cu ziua la muncă la o vecină de-a sa, astfel cum se înţeleseseră anterior, împrejurare în care martora a observat urme de sânge în faţa uşii de acces în locuinţa victimei, fapt pentru care s-a speriat şi s-a deplasat la vecinul acesteia,  căruia i-a solicitat să sesizeze  organele de poliţie prin apel de urgenţă şi să solicite totodată şi o ambulanţă întrucât observase mai multe pete de sânge în curtea locuinţei victimei, precum şi papucii şi telefonul mobil ce îi aparţineau acesteia care se aflau lângă porţile de acces în curte, iar pe victimă nu o observase, bănuind că aceasta a fost agresată.

După ce a sesizat organele de poliţie prin apel de urgenţă 112, s-a deplasat la locuinţa victimei, unde la rândul său a observat prezenţa mai multor pete de sânge, atât în dreptul uşii de acces în locuinţă, cât şi pe podeaua din sala locuinţei şi pe pereţii acesteia.

Martorul a strigat-o pe victimă, pe care a găsit-o în bucătăria imobilului, observând că aceasta se afla în picioare, sprijinindu-se de  masa aflată în respectiva încăpere, întrucât nu îşi putea menţine echilibrul. Martorul a observat, de asemenea, că victima prezenta urme de lovituri la nivelul feţei, iar bluza de culoare albă cu care era îmbrăcată aceasta era ruptă în zona gâtului, fiind pătată de sânge.

Victima i-a relatat martorului, cu o exprimare greoaie, că a fost agresată de către concubinul său Florea Ion, precizându-i că acesta s-a deplasat la locuinţa sa cu un autoturism în noaptea de 12/13.06.2018, în jurul orei 01:00 – 02:00.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vâlcea care a preluat-o pe victimă,  transportând-o la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova unde a fost internată în cursul aceleiaşi zile de 13.06.2018 la Secţia Chirurgie cu diagnosticul la internare de „politraumatism prin agresiune fizică, traumatism toraco-abdominal închis cu hemo peritoneu, traumatism cranio-facial”.

Pe perioada spitalizării, respectiv la data de 16.06.2018, ora 14:30, a intervenit decesul victimei M M.

La data de 18.06.2018 s-a dispus de către organele de cercetare penală efectuarea unei expertize medico-legale necropsie privind cadavrul victimei M M de către Institutul de Medicină Legală Craiova.

Potrivit raportului de expertiză medico-legală necropsie nr.1926/A3/2018 din data de 26.07.2018 întocmit de către Institutul de Medicină Legală Craiova, s-a stabilit că moartea victimei MM, în vârstă de 55 de ani, a fost violentă, putând data din data de 16.06.2018 şi s-a datorat şocului hemoragic, produs de hemoragie internă, ca urmare a rupturii de organe interne.

Totodată, cu ocazia examenului extern al cadavrului, au fost evidenţiate leziuni traumatice externe constând în echimoze la nivel orbito-periorbital bilateral, piramida nazală, obrazul drept cu prelungire până la nivel submandibular dreapta, obrazul stâng, şanţul nazo-labial stâng şi buza superioară, submentonier stânga, la nivelul regiunii supraclaviculare dreapta şi la nivel abdominal lateral dreapta şi a fosei iliace drepte ; precum şi zone excoriate la nivelul buzei inferioare ½ stânga şi paramedian dreapta, precum şi la nivelul pavilionului auricular 1/3 medie şi superior, cât şi o zonă de eroziune la nivelul vestibulului bucal al buzei inferioare ½ stânga.

Totodată, la examenul intern al cadavrului, la nivelul extremităţii cefalice – epicraniu frontal bilateral şi temporo-parietal dreapta, a fost evidenţiat un infiltrat hemoragic de aproximativ 25/12 cm.,precum şi infiltrat hemoragic la nivelul muşchilor temporală bilaterali, iar la nivelul toracelui s-au constatat fracturi costale, cu infiltrat hemoragic corespunzător.

La nivelul intestinelor (la nivelul cecului), s-a constatat o soluţie de continuitate suturată cu margini infiltrate hemoragic pe o porţiune de 3 cm., iar la nivelul ficatului, pe faţa interioară, corespunzător lobului stâng, o soluţie de continuitate de 4/0,8/0,5 cm.

Potrivit diagnosticului macroscopic, victima a prezentat echimoze,excoriaţii, infiltrat epicranian, fractură OPN, fractură perete lateral orbită stângă, hemotorax, fractură sinus maxilar stâng, fractură aripă zigomatică stângă, mandibulă dreaptă, fracturi costale, infiltrat la nivelul peretului toracic, rupturi hepatice, infiltrat mezenteric, hemoperitoneu, stază generalizată.

S-a concluzionat că leziunile de violenţă constatate s-au putut produce prin lovire cu corp dur, iar între leziunile de violenţă şi deces există legătură de cauzalitate directă, necondiţionată.

Fapta inculpatului FLOREA ION, constând în aceea că:

– în noaptea de 12/13.06.2018, pe fondul unui conflict spontan care s-a produs la locuinţa victimei,  M, în vârstă de 55 ani, concubina sa, din oraşul a agresat-o pe aceasta, aplicându-i mai multe lovituri cu pumnii la nivelul capului, a feţei şi a corpului, împrejurare în care victima a suferit leziuni traumatice severe care i-au provocat ulterior decesul, survenit la data de 16.06.2018, în timp ce victima se afla internată la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova,

– întruneşte în drept elementele constitutive ale infracţiunii de lovirile sau vătămările cauzatoare de moarte, săvârşită asupra unui membru de familie, prev. de art. 195 C.p. rap. la art. 199 alin. 1 C.p. cu aplic. art. 41 alin. 1 C.p.,

Inculpatul a săvârșit fapta în stare de recidivă în raport cu pedeapsa de 2 ani și 9 luni închisoare dispusă prin sentinţa penală nr. 1359/07.07.2012, pronunțată în dosarul nr. 10609/318/2012 al Judecătoriei Târgu Jiu, definitivă prin neapelare la 22.07.2012”.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like